havadurum

Bolu Yolu Kapalı Mı? Bolu Dağı’nda Kar Yağışı Trafikte Zor Anlar Yaşattı

Bolu Dağı’nda gece saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde trafik aksadı. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

1585

Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Bolu Dağı’nda da kendini gösterdi. Gece saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı D-100 kara yolu Bolu Dağı kesimi ve D-100 kara yolunun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgelerinde sürücüler güçlükle ilerledi. TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde de etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle zaman zaman trafik aksadı.

Kar Küreme ve Tuzlama Çalışmaları Devam Ediyor

Kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği Bolu Dağı’nda, karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler, kar yağışının devam etmesi halinde yolların kapanmaması için önlemlerini artırdı. Sürücüler ise kar lastiği takmak, zincir kullanmak ve dikkatli seyretmek zorunda kaldı. Kar yağışının Bolu Dağı’nda yarın da devam etmesi bekleniyor.(Haber Merkezi-AA)

Paylaş