havadurum

"Bizi 'kurak' bir yaşama mahkum etmek isteyenlere teslim olmayacağız"

TİP'in Balıkesir ve Çanakkale İl Örgütleri, Ekofest'in yasaklanması ve bu karara tepki gösterenlere soruşturma açılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. TİP Örgütleri tarafından yapılan açıklamada; "İnsanların bir araya gelerek güçlenmesinden, şarkıdan, şiirden ve doğadan rahatsız olan zihniyeti kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verildi.

318

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından her sene düzenlenen Ekofest`in bu sene önce Balıkesir`de ardından da Bayramiç`te izin verilmemesinin ardından, yasaklama kararına ilişkin açıklama yapan kişilere, soruşturma açılmıştı. Yaşam savunucularına yönelik soruşturmaya karşı TİP`in Balıkesir ve Çanakkale İl Örgütleri tarafından açıklaması yapıldı. TİP`in Balıkesir ve Çanakkale İl Örgütleri; "Sanata, ormanlarımıza, derelerimize, yaşam alanlarımıza sahip çıkarak, sesimizi, sözümüzü kısan ve bizi `kurak` bir yaşama mahkum etmek isteyenlere teslim olmayacağız" diye belirtti.

"İnsandan ve doğadan rahatsız olan zihniyeti kabul etmiyoruz"
TİP Örgütleri, her sene düzenlenen ve bu sene hem Balıkesir`de hem de Bayramiç`te yasaklanmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirerek; "Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yıllardır düzenlenen ve bölgenin sanatsal, kültürel, ekolojik mücadele ortamına zenginlik katan Ekofest`in, her sene düzenlendiği Darıdere`de engellenmesinin ardından alternatif olarak Bayramiç`te yapılması planlanan festival, bu kez de Bayramiç Kaymakamlığı tarafından iptal edildi. Bu yetmezmiş gibi, iptale yönelik dernek ve yaşam savunucularının Bayramiç Kaymakamlığı önünde yaptığı basın açıklamasına savcılık tarafından soruşturma açıldı. İnsanların bir araya gelerek öğrenmesinden, güçlenmesinden ve eğlenmesinden; şarkıdan, şiirden, neşeden ve doğadan rahatsız olan zihniyeti kabul etmiyoruz. Sanata, ormanlarımıza, derelerimize, yaşam alanlarımıza sahip çıkarak, sesimizi, sözümüzü kısan ve bizi `kurak` bir yaşama mahkum etmek isteyenlere teslim olmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş