havadurum

Bitcoin, Elon Musk Etkisiyle Sert Düşüş Yaşadı

Perşembe akşamı Elon Musk'un SpaceX'in Bitcoin satışını açıklamasının ardından Bitcoin yüzde 9 değer kaybederek 26 bin doların üstünde işlem gördü.

1783

Perşembe akşamı, Bitcoin beklenmedik bir şekilde sert bir düşüş yaşayarak, değerini yüzde 9'a varan oranda kaybederek 26 bin dolar seviyelerinin hemen üzerinde işlem gördü.

Kripto para analiz şirketi Coin Metrics'in verilerine göre, en son 26.593,68 dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin, bu düşüşle son zamanlarda görülen yüzde 8'in üzerindeki bir kayba sahne oldu.

Elon Musk'ın yönettiği uzay yolculuğu şirketi SpaceX'in, 2022 ve 2021 yıllarında elde ettiği Bitcoin varlıklarının toplam değerinin 373 milyon dolar olduğunu açıklamasının ardından, Bitcoin'in değerindeki düşüş gerçekleşti. Şirketin Bitcoin varlıklarını satışa çıkardığının duyurulmasından sadece birkaç saat sonra bu düşüş yaşandı.

CNBC'ye konuşan Bitwise Asset Management araştırmacısı Ryan Rasmussen, "Bu, Bitcoin tarihinde görülen en sert anlık satışlardan biri olarak öne çıkıyor. Şu anki spekülasyonlar, bu düşüşün temelinde Elon Musk ve SpaceX faktörlerinin etkili olduğu yönünde" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Paylaş