havadurum

Bit Pazarından ikinci el pazarına…

Çanakkale Bit Pazarı’nda bu hafta hareketlilik normal seyrinden düşük ilerledi. Alım gücünün düştüğü şu günlerde en çok rağbet gören ürünler, mağazalara kıyasla çok daha uyguna alınabilecek ev eşyası ve kıyafet oldu.

1399

Çanakkale Bit Pazarı bu hafta da rağbet gören alışveriş noktalarından biri oldu. Antika eşyaların sayısı geçtiğimiz haftalara nazaran düşükken; kitap, ev eşyası, kıyafet ve ayakkabı gibi ürünlerin fazlalığı dikkat çekti. Özellikle perde, halı, kilim ve mutfak araç gereçlerini tamamlamak isteyen yurttaşlar; tezgahlar arasında ihtiyaçlarına göre en uygun fiyata en iyi durumdaki ürünleri aldı.

Ekonomik kriz bit pazarına rağbeti arttırıyor

Alım gücünün düşmesi nedeniyle yurttaş, ayakkabı ve kıyafet gibi önceliklerini karşılamak için en uygun fiyatlı ürünleri tercih etmeye devam ediyor. Pahalı marka kıyafetler cep yakarken, vatandaşlar markasız kıyafetlere yöneliyor. Bir tercih noktası da Bit Pazarı olmaya devam ediyor.

“Biz buradan evimizi geçindiriyoruz”

Sabahın ilk ışıklarında mesaiye başlayan Bit Pazarı esnafı bu hafta, durgunluk olduğunu ifade etti. Öğle saatlerine doğru kimi esnaf tezgahlarını toplarken kimi tezgah esnafı ise birkaç saat daha kısmetlerini bekledi. Esnaf, tezgahlara ürün getirmenin oldukça zor olduğunu ifade ederek, müşterilerin fiyat kırma politikalarına karşı olduklarını dile getirdi. “50 liraya dışarda bir şey bulmak mümkün değil, ama müşteriler 10 liraya, 20 liraya satın almak istiyorlar. Bizde buradan evimizi geçindiriyoruz” dedi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş