havadurum

Bit Pazarındaki oyuncaklar geçmişten bugüne çocukları mutlu ediyor

Çanakkale’de her hafta kurulan Bit Pazarı bu hafta da ziyaretçilerini ağırladı. Bit Pazarında satılan oyuncaklar, bir çocuktan başka bir çocuğa ulaşarak başka bir çocuğu mutlu ediyor.

755

Çanakkale’de her hafta Perşembe günleri bit pazarı kuruluyor. Kentlilerin birçok ürün bulabildiği pazar yeri, soğuk havaya rağmen müşterilerini bekliyor. Vatandaşlar, uygun fiyatlı ürünleri bulmak için sabahın erken saatlerinde pazar yerini ziyaret ediyor. Pazar yerinde dikkat çekici ürünlerden bir tanesi de oyuncaklar...

Bir çocuktan, başka bir çocuğa…

Bit pazarında satılan oyuncakların öyküsü de misafirlere tebessüm ettiriyor. Geçmişte kendi çocuğuna aldığı veya bir kenara öylece bırakılmış oyuncağı, satmak için kendi tezgahında satan esnaf “Eskiden çocuğum çok istedi diye lisanslı oyuncak almıştım. Şimdi yüzüne bakmıyor” cümlesiyle karşılıyor bizleri. Zamanında başka bir çocuğu mutlu eden oyuncaklar, artık başka bir çocuğu mutlu etmek için tezgahlarda.

Çocukları gülümseten oyuncaklar

Çocuğuna oyuncak almak isteyen vatandaşlar ise bazen çocuğuyla, bazen çocuğuna sürpriz yapmak için tezgahlarda yayılmış oyuncakları karıştırıyor. Eski oyuncak kasalardan, bebeklere veya pelüş oyuncaklara kadar uzanan oyuncaklardan kentliler, kendi çocuğunu mutlu edecek oyuncağı seçiyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş