Bir Zamanda, Binbir Biçimde

Çalışmalarını İstanbul ve Gökçeada’da sürdüren resim ve heykel sanatçısı Nermin Yokuş İpekçiler, Gökçeada Dereköy’de “Bir Zamanda, Binbir Biçimde” isimli bir sergi açtı. Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay, serginin açılışına katılarak eserleri hakkında sanatçıdan bilgiler aldı.

1424

Resim ve heykel sanatçısı Nermin Yokuş İpekçiler, Gökçeada Dereköy’de açtığı “Bir Zamanda, Binbir Biçimde” isimli sergiyle adadaki sanatseverler ile buluştu.

Serginin açılışına katılan Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay da sanatçıdan serginin teması ve eserleri hakkında bilgiler aldı.

Nermin Yokuş İpekçiler hakkında…

Nermin Yokuş İpekçiler İstanbul’da doğup büyüdü. Mimar Sinan Üniversitesi’nde heykel dersleri alan sanatçı Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü’nde güzel sanatlar eğitimini tamamladı. 2022 yılında Figüratif Batı Resmi’nde Sessizliğin Estetiği ve Ontolojisi konulu yüksek lisans teziyle yüksek onur derecesi ile mezun oldu. Yurt içi ve yurt dışında pek çok karma sergi ve solo sergilere katıldı.

Çalışmalarında doğa, mitoloji, bilinçaltı, tarih, kimlik gibi temaları referans alarak, zamansızlık hissi uyandıran nesne ve figürlere yer veren sanatçı yaşama dair duygu ve düşüncelerin insanlar üzerindeki etkilerini farklı bir bakış açısı ile sunmaktadır.

Sanatçı halen İstanbul Kadıköy Yeldeğirmeni ve Gökçeada’daki sanat atölyelerinde resim ve heykel üretimine devam etmekte ve sanat tarihi ile ilgili makaleler yazmaktadır.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş