Bir ÇED daha olumlu sonuçlandı!

Lapseki ilçesinde yapılması planlanan “Kirazlıdere Termik Santrali Entegre Projesi-2” projesi de onaylandı. İlki Çanakkale Çevre Platformu tarafından dava edilen proje ile ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir dava açılması bekleniyor.

984
Lapseki sınırları dahilinde, Filiz Kirazlıdere Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan 671MWm/660MWe kurulu gücündeki “Kirazlıdere Termik Santrali Entegre Projesi-2” ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı Güreci Köyü, Hüseyin Hurmacı Köy Kahvesi`nde 31 Ekim tarihinde yapılmıştı. Filiz Kirazlıdere Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Kirazlıdere-2 Termik Santrali” projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenerek değerlendirildiği öğrenildi. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “Kirazlıdere-2 Termik Santrali projesi hakkında, ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca `Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu` kararı verilmiştir” dendi.
 
Çalışmalar bu yıl başlayacak!
610 MW`lık Kirazlıdere I ve 660 MW`lık Kirazlıdere II İthal Kömür Santralları için inşaat çalışmalarının 2013 ve 2014 yıllarında başlaması hedefleniyor. Kirazlıdere I Santralı için inşaat çalışmalarına başlanması için firmanın start verdiği ileri sürüldü. Kirazlıdere I için lisans verilirken, Kirazlıdere II Santralı için lisans çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Kirazlıdere I 610 MW`lık İthal Kömür Santralı Projesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 7 Mart 2013 tarihli Toplantısı’nda ele alınarak, Proje için 49 yıllık üretim lisansının, Kurul tarafından verildiği iddia edildi. 660 MW`lık Kirazlıdere II İthal Kömür Santralı için ise EPDK’dan lisans alma çalışmalarının devam ettiği ve Proje için Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nun (ÇED), 14 Haziran 2013 tarihinde alındığı öğrenildi. ÇED Raporunun ve diğer gerekli belgelerin EPDK’ya sunulması ile proje için lisans alınabileceği bildirildi.
Paylaş