havadurum

Bingöl’den Dev Kaplumbağa Geçti Mi? İşte Gerçekler! Dev Kaplumbağa Videosu Gerçek Mi?

Bingöl-Diyarbakır karayolunda bir kamyonetin arkasında dev bir kaplumbağa taşıdığını iddia ediyor. Peki, dev kaplumbağa videosu gerçek mi? İşte detaylar...

1249

Sosyal medyada dolaşan bir video, Bingöl-Diyarbakır karayolunda bir kamyonetin arkasında dev bir kaplumbağa taşıdığını iddia ediyor. Peki, bu video gerçek mi? Bingöl’den dev kaplumbağa geçti mi? Bu soruların cevabını araştırdık ve sizin için derledik.

Dev Kaplumbağa Videosu Gerçek Mi?

Bingöl’den dev kaplumbağa geçti mi sorusunun cevabı hayır. Videonun gerçek olmadığı, görsel efektlerle oluşturulduğu ortaya çıktı. Bingöl-Diyarbakır karayolunda çekildiği iddia edilen videoda, plakası görünmeyen bir kamyonetin dev bir kaplumbağa taşıdığı görülüyor. Ancak, videonun gerçekliği konusunda şüpheler bulunuyor.

Videonun daha önce 2007 ve 2009 yıllarında da ara ara gündeme geldiği, ancak her seferinde yalanlandığı belirlendi. Genel kanı, Bingöl-Diyarbakır İçmeler kavşağı mevkinde hareket eden kamyonetin taşıdığı dev kaplumbağanın montaj olduğu konusunda hem fikir.

Bingöl’de Dev Kaplumbağa Var Mı?

Bingöl’den dev kaplumbağa geçti mi sorusunun yanıtı olumsuz olsa da, Bingöl’de dev kaplumbağa var mı sorusunun cevabı evet. 2009 yılında Bingöl’ün Genç ilçesinin Servi bölgesinde yol yapım çalışmaları esnasında toprak altında yaşayan 6 ton ağırlığında devasa bir kaplumbağa bulunmuştu. Kamyon ağırlığındaki 6 tonluk dev kaplumbağa görenleri hayrete düşürmüştü.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş