havadurum

Bilim kurulu tavsiyeleri neler?

463
Koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirler devam ederken, kafe ve restoranlarla birçok ilde yine park ve bahçeler kapalı olmaya devam ediyor. 1 Haziran`dan itibaren geçerli olacak yeni kararların Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenirken, Bilim Kurulu tarafından 1 Haziran sonrası için tavsiyeler şu şekilde; 

HES Kodu ile açılma
Kafe ve lokantaların yarından itibaren müşteri kotası, açık alanda hizmet şartı, HES kodu zorunluluğu ve mesafeli oturma şartıyla açılması bekleniyor.
 
Temmuzda tam kapasite ile hizmet verme
Restoran, kafe ve lokantaların kapalı alanlarının ise bir sonraki kabine toplantısında ele alınarak, temmuz ayından itibaren yarı kapasiteyle hizmet vermeye başlatılması öngörülüyor.

Düğünler 
Toplantıda yaz sezonunun gelmesiyle birlikte düğünlerin başlatılmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Buna göre düğünlere açık alanda, sınırlı kişi sayısı ve tedbirli şekilde izin verilmesi de planlanıyor.

Yasak kararı 
Hafta içi akşam saat 21.00`de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının Bilim Kurulu`nun tavsiyesi doğrultusunda saat 24.00`e kadar esnetilmesi ya da tamamen kaldırılması. Ayrıca hafta sonu uygulanan tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması da masadaki en önemli başlıklardan biri. 
 
Spor salonları, hali sahalar 
Kabinede spor salonları, halı sahalar, yüzme havuzları ve kıraathanelerin yarından itibaren açılmasına dönük karar çıkması da öngörülüyor.
 
Maskesi dolaşma
Kabinede turizm sezonunun açılmasına paralel olarak park, bahçe ve sahil gibi açık alanlarda mesafeli şekilde maskesiz dolaşma kararının alınabileceği belirtiliyor.
 
Ağustos`ta telafi eğitimi
Okulların tatil edilmesi, bu sürede telafi eğitimlerinin başlatılması ve ders zilinin ağustos ayında çalması gibi seçenekler konuşulacak. Bu kapsamda başlatılacak telafi eğitiminin detayları da kabinede konuşulacak başlıklar arasında yer alacak.
(Eren Aşnaz)
Paylaş