havadurum

Bigalı genç, ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasında tarihe geçti

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Çeltik Köyü’nden genç bir yarışmacı, televizyon tarihinde bir ilki gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı. Üniversite öğrencisi Berk Göktaş  ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasında 5 milyon TL değerindeki büyük ödülü kazanan ilk yarışmacı oldu.

1116

Biga’nın Çeltik Köyü’nden Berk Göktaş, 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında 5 milyonu alan Türkiye’deki ilk isim oldu.

ATV ekranlarının sevilen programı Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ‘Kim Milyoner Olmak İster’de dün akşam yayımlanan programa Biga’nın Çeltik Köyü’nden 19 yaşındaki Berk Göktaş katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi olan Bigalı Berk Göktaş, 5 milyonluk soruya doğru yanıt vererek yarışmanın galibi oldu. Bigalı genç bu başarısı ile ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasında 5 milyon TL değerindeki büyük ödülü kazanan ilk yarışmacı oldu.

5 milyon değerindeki soru ise şu şekilde oldu:

  • "Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, ‘biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız’ diye isyan edip Hz. Musa’dan ‘’Rabb’ine dua et de versin’’diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?’’
  • Şıklar: Mercimek, Soğan, Nohut ve Sarımsak.

Göktaş; şıklar arasında yer alan nohut cevabını seçerek, 5 milyonluk ödülün ilk sahibi oldu.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş