havadurum

Biga TSO, Teknopark yönetimi ile işbirliğini arttırmayı hedefliyor

Biga TSO 2 No'lu Meslek Komitesi, fütürist seminer, istihdam ofisi ve Teknopark ziyareti gibi konuları görüştü.

1028

Biga TSO 50'nci yılına özel çalışmalarını sürdürürken, ilçenin ikinci yüzyılını planlama konusunda da hassasiyet gösteriyor. Bu kapsamda, üniversite ve iş dünyası arasındaki işbirliğinin arttırılmasını amaçlayan Biga TSO 2 No'lu Meslek Komitesi, önemli kararlar aldı.

Fütürist seminer düzenlenecek

Biga TSO 2 No'lu Meslek Komitesi (Diğer İmalat Sanayi ve Madencilik) Komite Başkanı Ali Aydın yönetiminde toplandı. Toplantıda, oda üyelerine yönelik fütürist özellikli seminer düzenlenmesi ile ilgili yönetim kuruluna bilgi verilmesine karar verildi. Fütürist seminerin, oda üyelerinin geleceğe yönelik vizyonlarını geliştirmesine katkı sağlaması bekleniyor.

İstihdam ofisi kurulacak

Komite toplantısında, Biga TSO bünyesinde istihdam ofisi kurulmasının yönetim kuruluna iletilmesine de karar verildi. İstihdam ofisinin, oda üyelerinin işgücü ihtiyaçlarını karşılamak ve işsizlik sorununa çözüm bulmak için önemli bir adım olduğu belirtildi.

Teknopark ziyareti gerçekleştirildi

Komite üyeleri, Teknopark yönetimini ziyaret etme kararı da zaman kaybetmeden uyguladı. Teknopark yönetimi ile yapılan görüşmede, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, teknolojik gelişmelerin takip edilmesi ve inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması konuları ele alındı. Komite tarafından Teknopark yönetimi Aralık ayı Meclis toplantısına davet edildi. Teknopark yönetiminin Aralık ayı ziyaretinde genç girişimciler ve genç kadın girişimci üyelerinin bir araya gelmesi planlandı.

"Üniversitemiz ve iş dünyamız arasındaki işbirliğinin arttırılmasını çok önemsiyoruz"

Biga TSO sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; "50'nci yılına özel çalışmalarımız sürerken, ilçemizin ikinci yüzyılını planlama konusunda da hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemiz ve iş dünyamız arasındaki işbirliğinin arttırılmasını çok önemsiyoruz" diye belirtildi.

(Saim Tunçman)

Paylaş