Biga TSO Komite başkanlarından mesleki eğitim ziyareti

Biga TSO'nun komite başkanları, Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek ustalık ve kalfalık belgeleri alma süreçleri hakkında görüşmelerde bulundu.

115

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 9 No'lu Meslek Komitesi (Konaklama, Lokanta, Finans, Sigorta ve Diğer Hizmetler) Başkanı İlker Çiftçi, 4 No'lu Meslek Komitesi (Gıda Maddeleri Toptan ve Perakende Ticareti) Başkanı Utku Çetin ve 1 No'lu Meslek Komitesi (Gıda Maddeleri İmalatı) Başkanı Beyhan Var, Biga Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, oda üyelerinin kalfalık, ustalık ve usta öğreticiliği belgelerini alma süreçleri üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. Komite başkanları, işverenlerin mesleki belgeleri alması ve stajyer öğrenci çalıştırma şartları hakkında bilgilendirme yaptı. Bu kapsamda, işverenlerin 5 yıllık sigortalılık sürecini (1800 gün) doldurmaları ve iş sağlığı ve güvenliği belgelerine sahip olmaları gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, gerekli belgelerle ilgili üyelerin SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirilmelerine karar verildi. Bu adımın, işverenlerin mesleki eğitim sürecindeki gerekliliklere daha kolay erişebilmesi adına atıldığı belirtildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş