havadurum

Biga TSO ile Teknopark e-ticaret işbirliği!

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), modüler mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyeleriyle işbirliği için harekete geçiyor. Biga'yı e-ticaretin marka ilçesi haline getirme hedefiyle, Biga TSO yönetimi ve Teknopark arasında işbirliği anlaşması yapıldı.

586

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), modüler mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyeleriyle işbirliği için harekete geçti. Biga'yı e-ticaretin marka ilçesi haline getirme hedefiyle, Biga TSO ve Teknopark arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Çanakkale Teknopark yetkilileri, Biga TSO üyeleriyle bir araya gelerek modüler mobilya sektöründeki iş insanlarının e-ticaretteki potansiyelini artırmak için gereken adımları görüştüler. Teknopark Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil ile Çanakkale Teknopark TTO Koordinatörü Hakan Ünsal ve Öğretim Görevlisi Kadir Yılmaz, Biga TSO üyeleriyle bir araya geldikleri toplantıda, Biga'da modüler mobilya işiyle ilgilenen iş insanlarının e-ticaretteki gücünü arttırmak için gerekli olan adımları görüştüler. Toplantıda Biga TSO Başkan Yardımcısı Sedat Çakır, Biga TSO Başkan Yardımcısı Tevfik Başarır, Biga TSO No'lu Meslek Komitesi (Diğer İmalat Sanayi ve Madencilik) Başkanı Ali Aydın, oda yönetimi ve meclis üyeleri ile sektör temsilcileri katıldılar.

Yüzde 75'lere varan teşvik!

Toplantıda Çanakkale Teknopark TTO Koordinatörü Hakan Ünsal süreçle ilgili bir sunum yaparken, Çanakkale Teknopark Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil ise sektör temsilcilerinin sorularına yanıt verdi. Bil, sürecin başlamasıyla birlikte alınacak devlet desteklerinin önemli olduğunu, yüzde 75'lere varan teşviklerin olduğunu ve en önemlisinin Çanakkale Teknopark'ın teknik ve bilimsel desteğinin olacağını ifade etti. Sürecin başlamasıyla birlikte saha ve pazar araştırmaları ile Çanakkale Teknopark'ın yürüteceği bir çalışma programı oluşturulacak. Yine süreç içerisinde Biga'da e ticaret üzerinden modüler mobilya işini yapan iş insanları, Çanakkale Teknopark öncülüğünde ve teknik maddi teşviklerle Amerika ziyareti planlanacak. İş insanları Amerika'da yatırımcılarla ve müşterilerle birebir görüşme gerçekleştirecekler.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş