havadurum

Biga TSO’da mobilya sektörü için hamle!

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) 2 No'lu Meslek Komitesi (Diğer İmalat Sanayi ve Madencilik) ile İnegöl heyeti, Biga TSO'da bir araya geldi.

371

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) 2 No'lu Meslek Komitesi ve İnegöl Heyeti toplantıda bir araya geldiği toplantıda mobilyacılık sektöründe iki ilişkilerin geliştirilmesi kararı alındı. Toplantıya, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Başarır, 2 No'lu Meslek Komitesi Başkanı Ali Aydın ve komite üyeleri, İnegöl TSO Genel Sekreteri Ali Cengiz Gültekin, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Genel Sekreteri Erhan Bilican ve MODEF Fuarcılık Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Bilal Peker katılım sağladı. Bölgesel kalkınma ve mobilya sektöründeki iş birliğinin önemini vurgulayan Başkan Yardımcısı Tevfik Başarır, "İnegöl mobilyacılık sektöründe Türkiye'nin ve dünyanın lider merkezlerinden biridir. Biga ise e-ticaret altyapısı ve lojistik imkanları ile öne çıkan bir bölgemiz. İki bölgenin tecrübelerini ve imkanlarını bir araya getirerek, Biga'yı mobilya sektöründe önemli bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

İş birlikleri devam edecek

Komite Başkanı Ali Aydın, mobilya satılarının arttırılması için danışmanlık hizmeti eğitimlerine başlayacaklarını belirterek “E-ticaret yoluyla mobilya satışlarının artması için üyelerimize yönelik eğitimler ve danışmanlık hizmeti sunmayı planlıyoruz. Ayrıca, yurt dışı pazar araştırmaları ve fuar katılımları gibi konularda da iş birliği yapacağız" dedi.

Türkiye’nin küresel pazar payına katkı sağlanacak

Toplantıda ayrıca, İnegöl'de düzenlenen mobilya fuarlarına Biga'dan da katılımın sağlanması ve iki bölge arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için adımlar atılması kararı alındı. Biga ve İnegöl'ün mobilya sektöründeki iş birliği, bölgenin kalkınmasına ve mobilya sektöründe Türkiye'nin küresel pazar payının artmasına katkıda bulunması hedefleniyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş