Biga tenisçileri Çanakkale Turnuvasında büyük başarı elde etti

Çanakkale Tenis Akademisi ev sahipliğinde Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 8-9-10 Yaş Haftasonu Tenis Turnuvası'da Biga'lı sporcular üstün başarı gösterdi.

722

Çanakkale Tenis Akademisi (ÇTA) ev sahipliğinde Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen 8-9-10 Yaş Haftasonu Tenis Turnuvası, 01-04 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. Ülkemizin çeşitli illerinden katılımın gerçekleştiği bu turnuvaya, Biga Gençlik ve Spor Müdürlüğü Antrenörü Murat Tirfilli yönetiminde 3 tenis sporcusu katıldı ve sporcular üstün başarı göstererek kategorilerinde finale kadar yükseldi.

Yapılan final müsabakalarında, Ilgım Oruç birincilik madalyası kazanırken, Esat Hüseyin Tozyılmaz ve Buğra Manyas ikincilik madalyası kazandı. Bu başarı, Biga’nın tenis sporuna olan ilgisinin göstergesi olarak öne çıktı ve ilçenin tanıtımına önemli bir katkı sağladı.

TTF Çanakkale Tenis Turnuvası, genç tenisçilerin 2024 yılı içerisinde katıldıkları üçüncü ulusal turnuva olup, katıldıkları tüm turnuvalarda finale kadar yükselerek Biga’yı gururlandırdılar.

Genç sporcular ve aileleri, kapalı bir tenis kortunun ilçeye kazandırılmasının tenis sporunun gelişimine ve yeni şampiyonların çıkmasına olanak sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, tenisle yakalanacak her başarının Biga’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağını belirttiler.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş