Biga’nın Kurtuluşu’nun 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanacak!

Biga, kurtuluşunun 102. yıl dönümünü birbirinden renkli ve heyecanlı etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 10-18 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerle, Biga halkı bu tarihi günün coşkusunu doyasıya yaşayacak.

635

Biga, kurtuluşunun 102. yıl dönümünü birbirinden renkli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 10 Eylül’de başlayacak olan etkinlikler, 18 Eylül’de sona erecek. Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Biga’nın kurtuluş günü, bu yıl da çeşitli spor turnuvaları, sergiler ve konserlerle kutlanacak.

Spor Turnuvalarıyla Başlayan Etkinlikler

Kutlamalar, 10 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olan Kurtuluş Futbol Turnuvası ile başlıyor. 13 Eylül'e kadar devam edecek olan futbol turnuvasının yanı sıra, 11-14 Eylül tarihlerinde Kurtuluş Voleybol Turnuvası ve 11-16 Eylül arasında Kurtuluş Basketbol Turnuvası düzenlenecek. Spor severlerin ilgisini çekecek bu turnuvalar, Biga’nın genç ve dinamik ruhunu yansıtacak.

Trap, Okçuluk ve Yüzme Yarışmaları

14-15 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan Trap Atış Yarışması, sporculara hedef alma konusundaki hünerlerini sergileme fırsatı sunacak. Ayrıca, 15 Eylül’de Kurtuluş Okçuluk Turnuvası ve Kurtuluş Yüzme Turnuvası da düzenlenerek sportif etkinliklerin kapsamı genişletilecek.

Kültürel Etkinlikler ve Tanıtımlar

16 Eylül 2024 Pazartesi günü, Biga’nın tarımsal zenginliklerinden olan Çavuşköy hünnabı dikimi ve tanıtımı yapılacak. Aynı gün ayrıca Eski Biga Resimleri Sergisi ziyaretçilere açılacak ve Bigalı yazarlarla düzenlenecek söyleşi ile imza etkinliği gerçekleştirilecek. Hanımeli Sergisi ve yarışmaların da yer aldığı bu dolu dolu günde, araç korteji de katılımcılara görsel bir şölen sunacak.

Konserler ve Sanatçılar

17 Eylül Salı akşamı, Bigalı Kardeşler’in yanı sıra DJ Mustafa Birtek ve RetroBüs, müzikseverlere unutulmaz bir konser deneyimi yaşatacak. Eğlenceli dakikalar geçirecek olan Biga halkı, müzikle dolu bir akşam yaşayacak.

Biga’nın Geçmişine Saygı

18 Eylül Çarşamba günü, Biga’nın eski belediye başkanlarının mezarlarına ziyaretler yapılacak ve onların anısına çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Mevlid-i Şerif ve ikramla sürecek olan bu özel gün, geçmişe saygı ve minnet duygularını ifade etmek adına büyük önem taşıyor.

Sanat ve Tarih Buluşması

18 Eylül’de ayrıca Bigalı ressamların eserlerinin sergilendiği bir sanat sergisi de düzenlenecek. Sanatseverler için kaçırılmayacak bu sergiyle birlikte, “Çanakkale Muharebelerinde Biga” konulu bir söyleşi de gerçekleşecek. Tarih ve sanatın bir araya geldiği bu etkinlikler, Biga’nın kültürel mirasını gözler önüne serecek.

Unutulmaz Bir Final: Gülcan Altan ve Yeni Türkü Konserleri

Kurtuluş kutlamalarının finali, 18 Eylül Çarşamba akşamı Gülcan Altan ve Yeni Türkü’nün sahne alacağı konserlerle yapılacak. Biga halkı, bu muhteşem konserlerle kurtuluş coşkusunu zirvede yaşayacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş