havadurum

Biga Kent Konseyi Parion Antik Kenti'nde ilk toplantısını yaptı

Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Ergün Erkap başkanlığında Kemer köyünde çalışmaları sürdürülen Parion Antik Kenti’nde bulunan Odeion’da toplandı.

1066

Parion Antik Kenti Kazı Alan Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komitesi Baş Danışmanı Cihan Müşterioğlu, Biga Meslek Yüksek Okulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Mustafa Dündar, Cumhurbaşkanlığı Devlet Korosu Sanatçısı, Haliç Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi, TRT Program Yapımcısı Dr. Ayhan Sarı, Biga Kemer Köyü Muhtarı Serhat Çalışkan ve Antik Kent Kazı Ekibi ile birlikte görev dağılımları ve çalışma grupları ele alındı. Yapılan toplantıda, Metin Sarıkaya Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı, Mehmet Demircan ve Zeki Sarı ise Saymanlık görevlerini üstlenirken, Biga Kent Konseyi Kurucu Üyesi ve iki dönem başkanlık yapmış olan Metin Tatlı, Yürütme Kurulu'nun kararıyla Biga Kent Konseyi Onursal Başkanı olarak seçildi.

Toplantıda açıklama yapan Ergün Erkap şöyle konuştu; “İlk toplantımızı Parion Antik Kentimizde gerçekleştiriyoruz. Bunu yapmak istememizdeki en büyük neden Biga tarihinin akışını değiştiren Parion Antik Kenti’nin önemini; gerçekleştireceğimiz çalışmalarda atacağımız her adım ile vurgulamak. Burası çok büyük bir değer. Uluslararası vizyonda adından sıkça söz ettiren bir yapı. Biz de bu önemli değere kendi adımıza katkıda bulunmak için Kazı Alan Başkanımız Prof. Dr. Vedat Keleş ile görüştük ve kendileri sağ olsunlar bizleri kırmayıp bu olanağı sağladılar. Önümüzdeki süreçte tüm paydaşlarımız ile gerekli görüşmeleri sürdürerek bölgemiz turizmine kalıcı olarak kazandırmak adına elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

“Kültürel mirası gelecek nesillere taşıyoruz”

Parion Antik Kenti'nden Bigalı Mehmet Çavuş'a, Nilüfer Gölü'nden Biga Türkülerine kadar pek çok değeri ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ergün Erkap; “Kent Konseyi Biga’nın sivil toplum temsilcilerini buluşturan bir yapıdır. Bu bizim için büyük bir avantaj. Bu avantajı olumlu şekilde kullanarak, Parion Antik Kentini, Mehmetçiğimizin isim babası olan Bigalı Mehmet Çavuşu, Nilüfer Gölünü, Türk sanat tarihine büyük değerler katan Biga türkülerini, Dünya tarihinin büyük komutanları arasında yer alan Makedonyalı Büyük İskender’i gelecek nesillere kalıcı olarak aktarmak için önümüzdeki dönemde gerekli çalışmaları hayırlısı ile yapacağız. Bu çalışmaları gerçekleştirirken, Kent Konseyimize yıllarca emek vermiş önceki dönem başkanımız Metin Tatlı’nın desteği her zaman bizimle, bunun bilincindeyiz. Yürütme Kurulumuz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kendisine Onursal Başkanlık teklif ettik. Bizleri kırmayıp kabul ettiği için kendisine hürmetlerimi sunuyorum. Biga’mız için birlikte birçok çalışmaya imza atacağız. Bugün burada aldığımız kararların Biga’mıza ve Konseyimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş