havadurum

Biga İmarda E-Ruhsat dönemi!

Biga Belediyesi'nde E-Ruhsat Dönemi. 360 Derece Sokak Görüntüleri Destekli Entegre Kent Bilgi Sistemi Projesi'nin E-Ruhsat uygulaması aşamasını 15 Mayıs 2024 tarihi itibariyle devreye girecek.

872

Biga Belediye Başkanlığı’nın devreye soktuğu E-Ruhsat uygulaması, imar ruhsat süreçlerinin hızlanması katkı sağlayacak. Şeffaf hale gelen E-Ruhsat ile ozalit ve ulaşım masrafları minimuma inecek, kurum çalışanları ve müellifler vakitlerinden tasarruf edecekler. Biga Belediyesi sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada Akıllı Kent Otomasyon Sistemleri kapsamında “360 Derece Sokak Görüntüleri Destekli Entegre Kent Bilgi Sistemi Projesi’nin” E-Ruhsat Uygulaması aşamasını 15 Mayıs 2024 tarihinde devreye girecek.

Tasarruf sağlanmış olacak

Bu uygulama ile beraber imar ruhsat süreçlerinin şeffaflaşması, hızlanması ve müelliflerin yaptıkları ozalit ve ulaşım masraflarının minimuma inmesini hedeflemekte olup, hem kurum çalışanları hem de müelliflerin vakitlerinden tasarruf sağlamış olunacak.

Proje tanıtım yapıldı

E-Ruhsat sürecine ilişkin meclis salonunda bugün gerçekleşen proje tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Alper Şen, paydaş olan Mimarlık-Mühendislik-Müteahhitlik Firmaları, Yapı Denetim Firmaları, Biga Ticaret ve Sanayi Odası 3. Meslek Grubu, Netcad Yazılım A.Ş., basın mensupları, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Proje Tasdik ve Ruhsat Bürosu personelleri katıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş