Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden kanser farkındalık çalışmaları

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanserin erken teşhisinin önemini vurgulamak amacıyla ev ziyaretleri gerçekleştirerek, vatandaşları bilgilendirdi.

928

Kanser, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur. Erken teşhis ve tedavi ile birçok kanser türünün başarılı bir şekilde yönetilebileceği gerçeği, kanser taramalarının önemini daha da artırmaktadır. Kanser taramaları, hastalığın erken evrede tespit edilmesine olanak tanıyarak, tedavi şansını yükseltir ve yaşam kalitesini iyileştirir. Bu nedenle, kanser farkındalığı yaratmak ve tarama programlarına katılımı teşvik etmek, bireylerin sağlıklı bir yaşam sürmeleri açısından hayati öneme sahiptir.

"Vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunundu"

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanser ve kanser taramaları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir girişim başlattı. Kanserin, hem dünya hem de ülkemizde en yaygın ölüm nedenlerinden biri olması, bu tür bilinçlendirme çalışmalarını hayati kılmaktadır. Bu kapsamda, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ev ziyaretleri gerçekleştirilerek, vatandaşlara kanserin risk faktörleri ve erken teşhisin önemi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Duran Buran ve Hemşire Semra Bakan liderliğindeki ekip, bu ziyaretlerde broşür dağıtarak, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

"Kanser ve kanser taramaları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşlarımıza broşür dağıtılarak eğitim gerçekleştirilmiştir”

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü kanser ve kanser taramaları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla ev ziyaretleri gerçekleştirildi. Yapılan ziyaretlere ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; “Kanser hem dünya hem ülkemiz için ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Ölüm nedenlerine bakıldığında dünya geneli için yaklaşık her 6 ölümden birinin, ülkemiz için ise her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiği görülmektedir. Kanser başlıca; tütün kullanımı, yüksek beden kütle indeksi (fazla kilolu ya da şişman/obez olma), meyve ve sebzeden fakir beslenme, yetersiz fiziksel aktivite ve alkol tüketimi gibi başlıca beş davranışsal ve beslenme ile ilgili risk faktöründen kaynaklanmaktadır. Bu kapsamda Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerimiz Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Duran Buran ve Hemşire Semra Bakan tarafından ev ziyareti gerçekleştirilerek vatandaşlarımıza kanser ve kanser taramaları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşlarımıza broşür dağıtılarak eğitim gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verilmiştir.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş