“Biga ikinci yüzyılın parlayan yıldızı olacak”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Biga’nın gerek ticaret hacmi gerekse istihdam anlamında Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının parlayan yıldızı olacağını söyledi.

1240

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Ümit Alşan başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Ümit Alşan yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Başkan Yardımcısı Ümit Alşan, Ankara ziyaretlerinde Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce’ye, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’a ve TOBB Başkanı Rifa Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

FUARA KATILIM VURGUSU

Meclis üyelerini ve komite üyelerini 4-6 Ekim tarihlerindeki Biga Fuarı’nda evsahibi olduklarını hatırlatan Meclis Başkan Yardımcısı Ümit Alşan; “Katılımın yüksek olmasını bekliyoruz. Ankara’ya gittiğimizde de gördük. Bir bakanımızı ya da TOBB Başkanımızı ağırlamak istiyoruz. Sizden ricam şu. Fuarın evsahibiyiz. Herkesi evsahibi olarak bekliyoruz. Ne kadar kalabalık olursak o kadar iyi olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KAFADARLAR GRUBU’NDAN FUAR DAVETİ

Açılış konuşmasının ardından Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’ın cesaretlendirmesiyle geçtiğimiz yıl Biga Fuarı’nda stant açan Kafadarlar grubunun fuar stantlarına davet için hazırladıkları davetiyeyi sundular. Küçük girişimciler Noyan Atilla Demiray, Muhammet Oğuz Koç ve Yekta Aydoğdu isimli öğrencilerin oluşturduğu Kafadarlar grubu, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’a kendi hazırladıkları davetiyeyi verirken, Başkan Doğan ve tüm meclis üyelerini fuar stantlarına davet ettiler.

Başkan Şadan Doğan öğrencilere teşekkür ederken, tüm meclis üyelerinin ve fuar konuklarının da Kafadarlar grubunu ziyaret etmeleri gerektiğini ifade etti. Meclis Başkan Yardımcısı Ümit Alşan da Kafadarlar grubu üyelerine teşekkür etti.

95 YENİ ÜYE KAYDI

Ağustos ayı gelir gider durumunu, Biga TSO Meclis Katip Üyesi Cihan Ertaş okudu. Gelir gider hesapları oybirliğiyle kabul edildi. Hesapları İnceleme Komisyonu adına Canberk Tarhan tarafından bütçe raporu okundu. Karar oybirliğiyle alındı.

Ağustos ayında 7 üye kaydı yapılırken, 7 üyenin de kaydını sildirdiği görüldü. Yılbaşından itibaren ise 95 yeni üye kaydı yapılırken, 29 üyenin ise kaydını sildirdiği kaydedildi.

Biga TSO’nun faaliyetleriyle ilgili Ağustos ayı çalışmalarını Biga TSO Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Özer gerçekleştirdi.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE…”

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; “Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı uğurlu olsun. İnşallah kazasız belasız bir yıl geçiririz. Biga’mızın yıllardır beklediği yıkılan okullarımız tamamlandı ve pazartesi günü açıldı. Bir-iki okulumuz kaldı. Onlar da açılacak. Ekrem Ergün de Kasım’da açılacak. TOBB Anaokulumuzun orada inşaatı devam eden Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu da inşallah en kısa sürede açılacak. Biga’mızda bir daha inşallah böyle bir bina sorunu olmaz. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürümüz hakikaten çok mücadele etti. Değerli müdürlerimize ve eğitim camiasına çok teşekkür ederiz. Üniversite çalıştayımızı yaptık. Çok başarılı olduk. Büyük şirketlerimizin ve belediyelerimizin çalışmaları başladı. Kampüs bölgesinin eğitim öğretim dönemine yetişmesi için de aynı birlik ve beraberliği gösterdik. Bütün temizliklerini, bahçe düzenlemelerini hep birlikte yaptık. İçdaş’a, Doğtaş’a ve Cenal’a da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİGAMIZ İKİNCİ YÜZYILIN PARLAYAN YILDIZI OLACAK”

Biga iş dünyasının temsilcileri olarak 4 projeyi çok önemsediklerini dile getiren Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; “Fuar konuşmamda da yer vereceğim. 4 projeye çok önem veriyoruz. Bozlar’daki Yat Üretimi İhtisas Serbest Bölgesi hayırlı uğurlu olsun. 1700 dönüm alanda kurulacak. Yat imalatı yapılacak. Meclisimizle ve komite başkanlarımızla yat üretimi yapılan serbest bölgede tesisleri gezeceğiz. Esnafımıza ve üyelerimize ne gibi katkıları olacak, bunu anlatacağız. Bazı firmalarla görüşmeler sürüyor. ‘Yap işlet devret’le 49 yıllığına verilecek. Bakanımızla görüştük. Daha sonra bakan yardımcımızla da görüştük. Yan sanayisi de olacak bu işin. Bazı şeyleri iş tamamlandıktan sonra açıklayacağız. Biga’mızın önü çok açık. Hem ticaret hacmi, hem esnaflarımızın işleri, hem de istihdam anlamında Biga’mız ikinci yüzyılın parlayan yıldızı olacak. Biga Organize Sanayi Bölgemizde çalışmalarımız devam ediyor. 20 bin metrekareye hizmet destek alanı kuracağız. Buna da lansman yapacağız. Buradan gelecek kaynakla altyapı işini başlatacağız. Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi konusunda son durum iyi. OSB’ye meslek yüksek okulu kuracağız. Rekabet Kurumu’yla görüşüyoruz. Karabiga Limanı da potada. Bu da gerçekleştirilecek. Karabiga Belediye Başkanımızla görüşeceğiz. Eğitim, sanayi, organize, serbest bölge gibi çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda da imzalarımızı atacağız” ifadelerini kullandı.

“FUARA BAKANLARIMIZDAN BİRİNİ BEKLİYORUZ”

4-6 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Biga Fuarı’nın hazırlıklarının da iyi gittiğini dile getiren Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; “Fuar Komitemiz, Erol Şener başkanlığında iyi çalışıyor. Bu fuar, Biga’nın kırılma noktası arkadaşlar. Bizim odamız için de öyle. Odamız önderliğinde gerçekleştiriyoruz. Bir tane bakan gelecek. Üç bakandan biri gelecek. Ticaret Bakanımızın programında. Son dakika bir iş çıkmazsa kendisini bekliyoruz. Olmazsa Sanayi Bakanımızı ya da Çevre Bakanımızı da bekliyoruz. Allah nasip ederse olacak inşallah. TOBB Başkanımızın da programında var. Aynı gün sığırcılık güzellik yarışması olacak. Biz buraya esnafı çekmemiz lazım. Esnaf Komitesi kuracağız. Toplantı yapacağız. Bu fuar en kalabalık fuarımız olacak. Ekonomilerde sorun var. Biz bu gelen misafirlerimize Biga çarşı merkezimize çekmek zorundayız. Gerekirse süsleyeceğiz. Fuara özel indirim yapacağız. Çevremizdeki odalarımızdan üyelerini getirmeleri için rica edeceğim. Tanıtıma da önem veriyorum. Çarşımızı süslemeliyiz. Bir bayram havası yaratmamız lazım. Herkes elini taşın altına koymalı. Ayrıca 22 Ekim’de de Sivil Toplum Platformu toplantısını yapacağız. İlk gündemimiz eğitim olacak. Üye ziyaretlerini çok önemsiyorum. Tüm komitelerimize bu konuda çok teşekkür ediyorum. Ne kadar gezersek o kadar iyi” şeklinde konuştu.

Meclis Başkan Yardımcımız Ümit Alşan başkanlığında Eylül ayına ait Meclis Toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantı sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Biga'yı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı haline getirecek devasa yatırımlarla ilgili meclis üyelerimizi bilgilendirdi. Biga Fuarı'nın hazırlıkları konusunda da meclis üyelerini bilgilendiren Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Ankara'da gerçekleştireceği ziyaretler hakkında da bilgi verdi.

Geçtiğimiz yıl Biga Fuarı’nda stant açan küçük girişimciler Kafadarlar Grubu meclis toplantısına katılarak Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan başta olmak üzere tüm meclis üyelerini fuar stantlarına davet etti.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş