Biga Devlet Hastanesi’nde Emzirme Haftası etkinlikleri

Bebek Dostu Hastane unvanına sahip Biga Devlet Hastanesi bünyesinde 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde stant kurulup, kısa eğitimler düzenlendi.

462

2006 yılından bu yana “Bebek Dostu Hastane” unvanına sahip olan Biga Devlet Hastanesinde 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak, emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu. Annelere ve anne adaylarına stant alanında emzirmeye dair kısa eğitimler düzenlendi ve broşür dağıtımı yapıldı.

Başhekim Op. Dr. Emrah Demirci, Başhekim Yardımcısı Dr. Kadir Beyaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Deniz Özcan ve hastane yönetiminin de destek verdiği stantta gebe okulunu tamamlayan anne adaylarına eğitim katılım belgeleri verildi.

Biga Devlet Hastanesi, sosyal medya hesaplarından Emzirme Haftası ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Son 30 yıldır anne sütü üzerinde yoğunlaşan çalışmalar anne sütünün eşsiz bir besin olduğu ve bebek beslenmesindeki yerinin doldurulamayacağı gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Emzirme, annelerin ve bebeklerinin sağlığı ve refahında en önemli faktördür. Diğer hiçbir besleme seçeneği emzirmenin kanıtlanmış yararlarını sağlamaz.

Anne Sütü Önemlidir!

Bir bebeğin en büyük ihtiyacı sıcacık anne kucağı ve anne sütüdür.

Doğru kaynak, doğru bilgi için Biga Devlet Hastanesi Gebe Okuluna katılabilir, bilgi alabilirsiniz.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş