havadurum

Biga’da şiddetli geçimsizlik, cinayetle son buldu

Biga’da İ.Ç. isimli şahıs; silahla karısını, 9 yaşındaki oğlunu vurarak katletti ardından da kendisini vurdu.

963

Biga’da İ. Ç. (35) isimli bir kişi, önce eşi F. Ç.’yi (30) ardından da 9 yaşındaki oğlu B. Ç.’yi pompalı tüfekle vurarak katletti. İ. Ç., daha sonra da aynı tüfekle kendi canına kıydı.

Olay, Esentepe Mahallesi Bandırma Caddesi 709. Sokak’ta meydana geldi. Polis ekipleri ve Cumhuriyet Savcılığı’nın olayla ilgili soruşturması sürürken, üç cansız beden Biga Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İşe gelmeyince polise haber verildi

Olay, bu sabah saatlerinde (4 Temmuz) Biga Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezinde tıbbi sekreter olarak çalıştığı öğrenilen F.Ç.’nin işe gitmemesi üzerine ortaya çıktı. Hastane çalışanlarının, yine aynı yerde şoför olarak çalışan F. Ç.’nin babasına kızının işe gelmediği ve eşine de ulaşılamadığını söylemesi üzerine hastane yetkilileri, baba ve polislerin eve gitmesi ile cesetlerle karşılaşıldı.

Yatak odasında, tek kurşun ile hem F. Ç.’yi hem de oğlu B. Ç.’yi katleden İ. Ç.’nin ardından da salonda kendisini öldürdüğü öğrenildi.

Ekonomik sıkıntı ve tarikat iddiası

Biga Devlet Hastanesi çalışanlarından edinilen bilgiye göre; ekonomik sıkıntı yaşayan Ç. ailesinde, zaman zaman İ. Ç. ve F. Ç. arasında tartışma yaşandığı, bu tartışmaların da hastane çalışanlarınca bilindiği öğrenildi.

Hastane çalışanlarının anlatımına göre, bir süredir Biga’da bulunan bir tarikat ile bağlantıya geçen İ.Ç.’nin, değişim yaşadığı öğrenildi. “İ. Ç. son zamanlarda tarikat nedeni ile sakal bıraktı ve eşinden öğrendiğimize gör tarikat işleri nedeni ile kafasının karışık olduğunu biliyoruz. Sık sık yaşanan kavgaların son zamanlarda azaldığı, ancak başı kapalı olan F.’nin son bir aydır da başını açması evdeki huzursuzluğu artırmıştı” diyen Biga Devlet Hastanesi çalışanları, ekonomik sorunların üzerine bir de ailenin içinde sürüklendiği bu durumun cinayetle sonlandığını ifade etti.

Biga Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma devam ederken, ailenin cansız bedenleri Biga Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde yapılan incelemede, herhangi bir not veya mektuba rastlanılmadığı öğrenildi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş