Biga’da Meme Kanseri bilgilendirme standı açıldı

Biga Devlet Hastanesi'nde açılan meme kanseri bilgilendirme standı, erken teşhis ve taramanın önemine dikkat çekildi.

141

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında, Biga Devlet Hastanesi poliklinik katında meme kanseri konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla bir stand açıldı. Standın açılışıyla birlikte, meme kanserinde erken teşhis ve taramanın önemi vurgulanarak, broşürler ve uyarıcı notlar içeren ikramlar dağıtıldı.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Emrah Demirci ve yönetim ekibi, özellikle Kendi Kendini Meme Muayenesi ve erken teşhisin önemine dikkat çekerek, yaptığı açıklamada, "Erken evrede meme kanserleri, diğer kanser türleri gibi belirgin bir belirti vermeyebilir. Bu nedenle, erken teşhiste en önemli faktör kişinin bilinçlenmesidir. Meme kanserinin erken tanısı için önerilen kontrol programlarını uygulamak büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Erken tanının tedavi başarısını artırdığına dikkat çeken Dr. Demirci, "Meme kanserine erken evrede tanı konması, tedavinin başarı şansını ve hayatta kalma oranını artırır. Erken tanı için üç temel yöntem bulunmaktadır: Evde kendi kendine yapılan meme kontrolleri, şüpheli kitle durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurmak ve 40-69 yaş arasındaki kadınların 2 yılda bir mamografi tetkiklerini yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş