Biga Belediyesi'nden Kapalı Pazar yeri düzenlemesi

Biga Belediyesi, kapalı pazar yerinin düzenli ve güvenli bir şekilde işlemesi için yeni düzenlemeler açıkladı. Yapılan toplantıda alınan kararlar arasında, sivil araçların belirli saatlerde kaldırılması, özel güvenlik görevlisinin görevlendirilmesi ve esnafın araç park yerlerine ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

1133

Biga Belediyesi'nde, çeşitli oda temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Biga Belediyesi Kapalı Pazar yeri için alınan kararlar açıklandı. Toplantıda alınan kararlar pazar yerinin düzenli ve güvenli bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla hayata geçti. Belediye ve oda temsilcilerinin aldığı kararlar arasında Kararlar arasında, sivil araçların belirli saatlerde kaldırılması, özel güvenlik görevlilerinin görevlendirilmesi, esnafın araç park yerlerine ilişkin düzenlemeler ve pazar yeri esnafının tezgah açma kuralları gibi önemli maddeler yer aldı. Ayrıca, kapalı pazar yerindeki elektrik prizlerinin belirli saatlerde kullanıma açılması, peynir, zeytin ve balık satıcılarının atık yönetimi kuralları ve soğutma dolaplarının düzenlemesi gibi hususlarda maddeler halinde belirtildi.

Biga Belediyesi’nin sosyal medya resmi hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

Oda temsilcilerinin de katılımı ile Biga Belediyesi'nde yapılan toplantıda Biga Belediyesi Kapalı Pazar yerinde geçerli olmak üzere alınan kararlar şunlardı;

  • Kapalı pazar yerinde park halinde bulunan sivil araçlar her hafta salı günleri saat 10.00'a kadar kaldırılacaktır.
  • Kapalı pazar yerinin genel güvenliğini sağlamak amacıyla belediyemizce görevlendirilen bir adet özel güvenlik görevlisi her hafta Salı akşamı 20.00 ile çarşamba sabahı 06.00 arasında kapalı pazar yerinde görev yapacaktır.
  • Pazar yeri esnafı, pazar yerine malzeme getirmek için kullandığı araçlarını, pazar yeri çevresine park etmeyecektir. Aracını park etmek isteyenler 18 Eylül Stadı ile Kocabaş Çayı arasında kalan alan ile ilgili stadın Yeni yaka olarak adlandırılan alan tarafında kalan kısımlarına trafiği aksatmayacak şekilde park edecektir.
  • Pazar yeri esnafı sadece kendi üzerine tahsisli olan peronlara tezgah açacaktır. Başkası üzerine tahsisli olan peronlara tezgah açanlar, tezgah açtığı bu peronları üzerlerine devir alacaktır.
  • Pazar yeri esnafı tezgahlarını kendilerine tahsis edilen peron alanı içerisine açacak, sarı çizgiyi aşmayacaktır
  • Kapalı Pazar yerinde bulunan elektrik prizlerinin amacı dışında kullanımının önlenmesi ve tehlikenin azaltılması amacıyla; salı günleri saat 14.00 ile çarşamba akşamı saat 24.00 saatleri arasında kullanıma açık olacaktır. Bunların haricindeki gün ve saatlerde kullanıma kapatılacaktır.
  • Kapalı Pazar yerinde peynir, zeytin ve balık satışı yapan esnaflar; peynir sularını, zeytin sularını, balık suyu ve diğer artıklarını pazar içerisindeki kanalizasyon giderlerine boşaltmayacaktır. Belediyemiz, Biga Sebze Meyveciler ve Tuhafiyeciler Oda Başkanları ile birlikte belirlenen noktalara belediyemizce konulacak kapalı varillere boşaltacaklardır.
  • Kapalı Pazar yerinde peynir, zeytin, et ve balık satışı yapan esnaflar; soğutma dolaplarını mutlaka tekerlekli ve kolayca çekilebilir hale getirecektir. Çarşamba akşamı pazar bitiminde tüm soğutma dolapları ile diğer pazar yeri esnafına ait olan dolap, tezgah, tahta kasa, demir ayak ve buna benzer diğer malzemeler Belediyemiz ve Biga Sebze Meyveciler ve Tuhafiyeciler Oda Başkanları ile birlikte belirlenen noktalara çekilecek, ortalık alanda peronların içerisinde bırakılmayacaktır.
  • Çarşamba günü akşamları pazar yeri kapıları olağanüstü durumlar haricinde Biga Belediyesi Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmeliği'nin Uyulması Gereken Kurallar başlıklı 27 B maddesinin 7. Fıkrası gereğince; kış döneminde saat 18.00'da, yaz döneminde ise saat 19.00'da kapatılacaktır. Kış döneminde saat 20.00'da, yaz döneminde saat 21.00'da pazar yeri esnafı tüm malzemelerini toplamış olacak, pazar yeri temizliğe uygun hale getirilmiş olacaktır.
  • Pazar yerinde hal kayıt sistemine kaydı yapılmamış, hal rüsumu olmayan mal satışı yapılmayacaktır.
  • Biga Belediyesi'nin fazlaya ve sair hususlara dair her türlü hakları ve ilgili Kanun, mevzuat ve Biga Belediyesi Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmelik hükümleri gereğince yetkileri saklıdır.
(ERHAN TAYLAN)
Paylaş