havadurum

Biga’da ‘Ömürsün Doktor’ izleyicilerle buluşuyor

Çanakkale’de bin 400 izleyiciye ulaşan “Ömürsün Doktor” isimli komedi oyunu Biga’da sahnelenecek.

584
Büyülü Sahne Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenen ve geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de bin 400 kişi tarafından izlenerek büyük bir başarıya imza atan “Ömürsün Doktor” adlı komedi oyunu, muhteşem bir kadroyla 3 Mart’ta Biga’ya geliyor. “Ömürsün Doktor”da ünlü yazar Anton Çehov, yaşadıklarını ve öykülerini büyük bir samimiyetle seyircisiyle paylaşıyor ve Çehov’un renkli karakterleri eşliğinde son derece sıcak bir komedi şöleni sunuluyor.
 
Oyun hakkında bilgiler veren  yönetmen Kubilay Zerener; “Seyircimiz oyunu izlerken olaylar Rusya’da mı geçiyor, yoksa Türkiye’de mi diye sorabilir. Ama iyi bir yazarın elinden çıkmış iyi bir öykü, yer ve zaman tanımaz; Rusya’da da geçebilir, Türkiye’de de. Nitekim Anton Çehov, Türk seyircisine hiç bu kadar yakınlaşmamış; öyküleri de hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Güçlü kalemiyle olduğu kadar, doktorluk mesleğiyle de bilinen Anton Çehov’a, anlattığı bunca güzel ve komik öyküden sonra, bizler de ‘Ömürsün Doktor’ diyoruz.”
 
Bu sürpriz prodüksiyonda, tiyatro ve televizyon dünyasının seçkin isimleri bir araya geldi. Bunların başında; Türk Tiyatrosu’nun en güçlü oyuncularından, yıllarca Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular topluluğunda ustalık mertebesine erişmiş, radyo ve televizyonda yaptığı “L Cetveli” programıyla unutulmazlar arasına giren ve şu günlerde “İffet” dizisinde rol alan Levent Ünsal geliyor. Ona Kosla reklamlarının başarılı yüzü, şu günlerde de kaynanasını arabadan atmaya çalışan aile babası rolüyle Aygaz reklamlarında beğeniyle izlenen, “Recep İvedik” ve daha pek çok filmde renkli kompozisyonlar çizen Somer Karvan eşlik ediyor. Ayrıca “Adanalı”, “Türkan”, “Karakol” ve “Sen de Gitme”nin yakışıklı oyuncusu Rüzgâr Aksoy; “Ekmek Teknesi” ve “Benim Annem Bir Melek”in sempatik oyuncusu Kerim Yağcı; Çanakkale’nin bağrından çıkan, “Düğün Şarkıcısı”,“Melekler Korusun” ve “Seni Bana Yazmışlar”da sevimli tiplemeler çizen Gümeç Alpay; “Düriyemin Güğümleri”, “Geniş Aile” ve “Mor Menekşeler”in usta komedi oyuncusu Nejmi Aykar ile “Kurtlar Vadisi: Pusu” ve “Hesaplaşma” gibi dizilerin başarılı oyuncusu Sedanur Özgün; Çehov’un öykülerine hayat veriyorlar. Böylesine güçlü bir ekiple canlanan öyküler, seyirciyi hem kahkahaya boğuyor, hem de farklı duygulara sürüklüyorlar” dedi.
 
İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan “Ömürsün Doktor”, 3 Mart 2011 Cumartesi akşamı Biga Kültür Sarayı’nda saat 20.30’da sergilenecek.
Paylaş