havadurum

Biçerdöver ile hasat ve balya bağlama saatlerine sınırlama getirildi

Sabah saatlerinde yaptığı basın toplantısında yangınla ilgili son bilgileri paylaşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı biçerdöver ile hasat ve balya bağlama saatlerine sınırlama getirildiğini duyurmuştu. Çanakkale Valiliği de konuyla ilgili olarak yazılı bir duyuru yayımlayarak vatandaşları bilgilendirdi.

384

Çanakkale Savaşları Destanı Tanıtım Merkezi’nde sabah saatlerinde yaptığı basın toplantısında yangınla ilgili son bilgileri paylaşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı biçerdöver ile hasat ve balya bağlama saatlerine sınırlama getirildiğini duyurmuştu.

Çanakkale’de 5 gün boyunca fırtınanın etkili olacağını söyleyen Bakan Yumaklı, “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 derece üzerinde olacağı tahmini sebebiyle hasat için bu bölümde yani Çanakkale'de hasat yapacak olan çiftçilerimizin saat 11.00'e kadar işlemlerini yapmaları ondan sonrasını izin verilmeyeceği konusunda kendilerine bildirim yapıldı. Bugün de tekraren iletilecek. Buradaki amaç özellikle rüzgârın çok şiddetli olduğu saatlerde Herhangi bir makine kullanımından kaynaklanabilecek bir kıvılcımın bile çok ciddi bir yangına sebebiyet verebilecek olması sebebiyle de saat 11.00'e kadar hasat işlemlerinin tamamlanmasına karar verdik. Tabii bu önümüzdeki beş gün boyunca arkadaşlarımız, valiliğimiz bu konuda değerlendirmelerini yapacaklar. Belki daha önce ya da birkaç gün uzatılması şeklinde de olabilir. Buna da devam edecekler” dedi.

Çanakkale Valiliği de konuyla ilgili olarak yazılı bir duyuru yayımlayarak vatandaşları bilgilendirdi. Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“İlimizde 2024 yılı içerisinde sıkça meydana gelen yangınların birçoğunun tarımsal (Biçerdöver ve Balya Makinası vb.) kaynaklı olması sebebiyle;

a) İlimiz genelinde hasat sezonu boyunca balya makinalarında samanın parçalanması amacı ile takılan ve parçalama anında yangın çıkmasına neden olan haşpayların sökülerek balya makinalarının kullanılmasına,

b) 23.06.2024 tarihine kadar devam edecek kuvvetli rüzgar ve artan hava sıcaklıkları nedeniyle Biçerdöver ile hasat ve Balya bağlama işlerinin 19 - 22 Haziran tarihlerinde sabah saat 06:00’da başlayıp 11.00’da son verilmesi hususunda karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş