Beyoğlulu Çiftlere Evlilik Hediyesi: Başkanlık Konutu Balayı Suiti Olacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, evlenen çiftlere büyük bir sürpriz yaptı. Beyoğlulu yeni evli çiftler artık Kefken Gençlik Kampı’nda bulunan başkanlık konutunda balayı yapabilecekler.

1896

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, yeni evlenen Beyoğlulu çiftler için özel bir sürpriz hazırladı. Başkan Güney, Kefken Gençlik Kampı'nda yer alan yazlık konutunu, balayı yapma imkanı olmayan yeni çiftlere tahsis etti. Bu özel konut, bundan böyle 5 gece 6 gün boyunca yeni evlenen çiftlere ücretsiz olarak sunulacak.

Kefken Kampında Ücretsiz Balayı Keyfi

Beyoğlu Belediyesi'nin Kocaeli'deki Kefken Gençlik Kampı, tatil ve sosyalleşme amacıyla gelenlerin konaklaması için çeşitli müstakil evler sunuyor. Bu konutlardan biri, artık Beyoğlu Belediye Başkanı ve ailesinin yazlık evi olarak kullanılmak yerine, yeni evli çiftlere tahsis edilecek.

Başkan Güney, bu uygulamanın amacını şu sözlerle açıkladı: "Göreve başladığımız günden itibaren, belediyenin imkanlarını incelemeye koyulduk. Seçim sürecinde maddi nedenlerle evlenme planlarını erteleyen gençlerle karşılaştık. Kefken’deki konutun başkanlığa ait olduğunu öğrenince, bunu evlenecek çiftlerimize destek olarak kullanma kararı aldık. Beyoğlu’nun güzelliklerini herkesle adil ve eşit bir şekilde paylaşmak temel prensibimizdir."

Ücretsiz Ulaşım ve Yemek İmkanları

Beyoğlu Belediyesi’nin Kefken Kampı, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra emekliler, engelliler ve günübirlik ziyaretçiler için de popüler bir adres oluyor. Yeni evli çiftler, kamp süresince 5 gece 6 gün konaklama fırsatının yanı sıra, Kefken Kampı'na ücretsiz ulaşım ve yemek hizmetlerinden de yararlanacaklar.

Başvuru Şartları ve Süreci

Başvuru yapabilmek için çiftlerden birinin Beyoğlu'nda ikamet etmesi, 1 Temmuz 2024 tarihinden sonra evlenmiş olması ve T.C. vatandaşı olması gerekiyor. Ön kayıt işlemlerinin ardından Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, başvuruları sosyal durumlara göre değerlendirecek.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş