havadurum

Beyin kanaması atlattı! Settar Tanrıöğen’in son durumu ne?

Ünlü oyuncu Settar Tanrıöğen, beyin kanaması geçirdikten sonra üç günde iki kez ameliyat oldu. Sağlık durumu iyiye giden sanatçı, yoğun bakımdan çıkarıldı.

833

Bir Demet Tiyatro’da oynadığı Saldıray Abi karakteriyle tanınan Settar Tanrıöğen, 26 Ocak’ta beyin damarlarında oluşan anevrizmanın patlaması sonucu beyin kanaması geçirdi. Ataşehir’de özel bir hastaneye kaldırılan 61 yaşındaki oyuncu, iki kez bıçak altına yatırıldı. Tedavisi yoğun bakımda devam eden Tanrıöğen’in sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Yoğun bakımdan normal odaya alındı

Hastaneden yapılan açıklamada, “Hastamızın tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilmektedir. Klinik durumu stabildir. Bu tür beyin kanamalarından sonra ortaya çıkabilecek risklerin varlığı nedeniyle, hastamız Settar Tanrıöğen’in yakın takibi bir süre daha yoğun bakım ünitemizde devam edecektir” denilmişti. Son olarak, üç günde iki kez ameliyat masasına yatan oyuncunun, yoğun bakımdan çıktığı ve normal odaya alındığı belirtildi. Durumu iyiye giden Settar Tanrıöğen’in bir hafta daha hastanede kalacağı öğrenildi.

Settar Tanrıöğen kimdir?

22 Ekim 1960 tarihinde Denizli’de dünyaya gelen Settar Tanrıöğen, Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu. Bir Demet Tiyatro’da oynadığı Saldıray Abi karakteriyle tanınan oyuncu, birçok film ve dizide rol aldı. 2009’da ‘Vavien’, 2010’da ‘Gölgeler ve Suretler’, 2015’te ‘Saklı’ ve ‘Hayalet Dayı’ gibi yapımlarda kamera karşısına geçti. Settar Tanrıöğen, 2015-2017 yılları arasında yayınlanan ‘Baba Candır’ adlı dizide ‘Salih Çelik’ karakterini canlandırdı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş