havadurum

Beyaz Listede iki aday!

Merkezde delege seçimlerinin kazananı Beyaz Liste'de, belediye başkanlığı için iki aday adayına kesin gözüyle bakılıyor. Son birkaç yıldır ekibiyle birlikte "Belediye başkanlığı adaylığı" çalışması yaptığı bilinen Çanakkale Belediyesi CHP Grubu Başkanvekili Erdal Gezen'in yakın çevresine "Adayım" dediği öğrenildi. Kulislerdeki bir diğer Beyaz Liste ismi ise PM üyesi Muharrem Erkek.

1245

CHP'de; kongreler süreci, Genel Başkanlık gibi tartışmalar sürerken, yerellerde de siyasi hareketlilik hız kaybetmiyor. Yaz döneminde delege seçimleri ile başlayan parti içi seçimler, ilçe ve Merkez İlçe Kongreleri ile devam ederken, gözler şimdi Ekim ayında yapılacak il kongresine çevrildi. Kentte, seçimlerin iki tarafı olan beyaz ve mavi liste ekipleri delege seçimi mücadelesi verdi. 7 mahallenin tamamını kazanan Beyaz Liste, Merkez İlçe seçimlerine de tek adayla girdi. Örgütler, Büyük Kurultay öncesi il kongrelerine kilitlenirken, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayları da ekipleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yeniden aday adayı olacağı öğrenilirken, beyaz listede iki adaya kesin gözüyle bakılıyor

Beyaz listede iki aday

PM üyesi Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, YDK üyesi Serdar Soydan, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erdal Gezen, partinin etkili isimleri Remzi Yiğit ve Cem Belli gibi isimlerin yer aldığı Beyaz Liste, kendi içinden belediye başkanlığı için iki aday adayı çıkaracak. 14-28 Mayıs seçimleri öncesi Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde bakan olacağı bilinen PM üyesi Muharrem Erkek, seçimlerin kaybedilmesinin ardından Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. Son birkaç yıldır Belediye Başkanlığı hedefi ile çalışmalar yürüttüğü bilinen Erdal Gezen'in de aday adaylığı konusunda ekibiyle görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

"Atama veya ön seçim fark etmez"

Çanakkale Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen'in örgüt seçimlerinin ardından "belediye başkanlığı adaylığı" gündemi ile ekibiyle bir araya geldiği biliniyor. Gezen'in yakın çevresine "Bir hedef doğrultusunda mücadele içindeyiz. Atama yahut önseçim fark etmez, çıktığımız yoldan geri dönmeyeceğiz. Aday adaylığı konusunda kararım net" dediği öğrenildi.

Parti kulisleri henüz kesin olmayan aday adaylıklarını konuşurken, ekiplerin çalışmaları sürüyor. İl kongresinden sonra aday adaylıkları tablosunun daha da netleşeceği tahmin ediliyor. Aday adayları önünde zaman olarak kısa ancak adaylık konusunda uzun bir mücadele süreci var.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş