havadurum

Beşiktaş’tan Fatih Altaylı’ya dava şoku! ‘Hödükçe davranışlar’ sözleri nedeniyle…

Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Şenol Güneş hakkında hakaret içeren ifadeler kullanan gazeteci Fatih Altaylı’ya karşı hukuki yollara başvuracağını açıkladı. Altaylı, Güneş’in Adana Demirspor maçı sonrası Salih Uçan’ı ittirmesini “hödükçe davranışlar” olarak nitelendirmişti. Beşiktaş, bu sözlerin basın mensubuna yakışmadığını ve terbiye sınırlarını aştığını belirtti. Fatih Altaylı daha önce de Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı tarafından dava edilmişti.

1927

Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Şenol Güneş hakkında hakaret içeren ifadeler kullanan gazeteci Fatih Altaylı’ya karşı hukuki yollara başvuracağını açıkladı. Altaylı, Güneş’in Adana Demirspor maçı sonrası Salih Uçan’ı ittirmesini “hödükçe davranışlar” olarak nitelendirmişti. Beşiktaş, bu sözlerin basın mensubuna yakışmadığını ve terbiye sınırlarını aştığını belirtti.

Fatih Altaylı ne dedi?

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında yaptığı bir yayında, Beşiktaş’ın Adana Demirspor’a 4-2 yenildiği maçın ardından yaşananları değerlendirdi. Altaylı, Şenol Güneş’in Salih Uçan’ı yedek kulübesinin önünde Adana Demirspor teknik ekibinden biriyle sarıldığı için çekiştirip soyunma odasına doğru ittirmesine sert tepki gösterdi. Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

“Bu, Şenol Güneş’in ilk vukuatı değil. Kasaba felsefecisi edasıyla acayip acayip laflar ediyor. Kimse ne olduğunu anlamıyor. Çok babacanmış pozlarına giriyor. Hödükçe davranışlarını sürdürüyor. Bir futbolcu, galiba altyapısında oynadığı dönemden kalan bir dostluğuna selam vermek istiyor. O sırada da Beşiktaş’ı yenmiş rakip takımda bu kişi. Şenol Güneş, Salih Uçan’ı iterek yolluyor. Sana ne oluyor kardeşim?”

Beşiktaş’tan açıklama geldi

Fatih Altaylı’nın bu sözleri üzerine Beşiktaş Kulübü, resmi Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Altaylı’nın eleştiri sınırlarını aştığı ve hakarete varan ifadeler kullandığı belirtildi. Ayrıca Altaylı hakkında hukuki işlem başlatılacağı duyuruldu. Beşiktaş’ın açıklaması şöyle:

"Kulübümüzden Açıklama

YouTube kanalındaki bir yayınında Teknik Direktörümüz Şenol Güneş hakkında eleştiri sınırlarını aşan ifadeler kullanan Fatih Altaylı’yı şiddetle kınıyoruz.

Eleştiri her medya mensubunun en doğal hakkıdır ancak Fatih Altaylı düşüncelerini açıklarken; basın mensubuna yakışmayan ve terbiye sınırlarını aşan çirkin ifadeler kullanmıştır.

Başta adı her daim başarılar ve şampiyonluklarla anılan Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile ilgili hakarete varan ifadeleri için Fatih Altaylı hakkında olmak üzere bundan sonra da haddini aşan kişilerle ilgili ivedilikle hukuki işlemlere başlayacağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

Fatih Altaylı daha önce de dava edilmişti

Fatih Altaylı, daha önce de Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı tarafından hakaret suçlamasıyla dava edilmişti. Avcı, 2019-2020 sezonunda görev yaptığı dönemde Altaylı’nın kendisi hakkında televizyon programında sarf ettiği hakaret içerikli sözler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Altaylı hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Paylaş