“Ben de Otobüse Biniyorum”

Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan “Ben de Otobüse Biniyorum” isimli yayında Barış isimli karakter, kentli çocuklara toplu taşıma araçlarını nasıl kullanabileceklerini, kent trafiğinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini detaylı bir şekilde anlatıyor.

394

Çanakkale Belediyesi, yeni eğitim öğretim öncesi yayınladığı kitapçık ile minik kentlilerin kent içi toplu taşıma araçlarını nasıl kullanabileceklerini öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçladı. Ben de Otobüse Biniyorum isimli kitapçıkta Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in de şu ifadeleri yer alıyor; "Sevgili Çocuklar; Günlük yaşamınızda pek çoğunuz kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını kullanıyor, kent trafiğinin içinde bulunuyorsunuz. Bununla birlikte; toplu taşıma araçlarına biniş ve inişlerde, bu araçlarla yapılan yolculuk sırasında ve kent trafiğinde başta kendimiz olmak üzere diğer yaya ve sürücülerin güvenliği adına hepimizin uyması gereken kurallar var. Sizler için hazırladığımız bu kitapçıkta Barış isimli karakterimiz sizlere bu kurallardan bahsediyor. Onun söylediklerini dikkatle okumanızı, anlamanızı ve arkadaşlarınızla da paylaşarak bu bilgilerin daha çok kişiye ulaşmasına katkıda bulunmanızı diliyorum. Ayrıca büyüklerinize de kent içi ulaşımda şahsi araçlar yerine toplu taşıma araçlarını kullanarak karbon ayak izimizi azaltabileceğimizi, diğer bir deyişle hava ve çevre sağlığına katkıda bulunabileceğimizi ve kent içi trafiğin yoğunluğunu azaltmaya destek olabileceğimizi de anlatabilirsiniz. Sizlerin güvenliğini, sağlığını ve mutluluğunu çok önemsediğimizi bilmenizi istiyor, hepinize kent içinde güvenli ve keyifli yolculuklar diliyorum.”

Kitapçığın pdf formatındaki haline Çanakkale Belediyesinin https://www.canakkale.bel.tr internet adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş