Bektaş Köyü Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi açıldı

Güçlü Geçim Dayanıklı Toplum Projesi kapsamında hayata geçirilen Ayvacık Bektaş Köyü Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin açılışı için tören düzenlendi.

1285

Ayvacık Bektaş Köyü Kadın Emeği ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman, Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Bektaş Köyü Kadın Emeği ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülden Özkan, Birleşmiş Milletler FAO Kooperatifler Tasarım ve Marka Danışmanı Esma Civcir, Bektaş Köyü Muhtarı Necdet Atik, protokol üyeleri, Kooperatif üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ve Ayvacık Bektaş Köyü Kadın Emeği ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülden Özkan’ın birer konuşma yaptığı açılışla Kooperatifi Yöresel Ürünler Üretim ve Satış bölümü ile Kültürel Miras Atölyesi de hizmete girdi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü çalışması olan ve Ayvacık Kaymakamlığı ile ortaklaşa yürütülen Güçlü Geçim Dayanıklı Toplum Projesi kapsamında hayata geçirilen Ayvacık Bektaş Köyü Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi; Bektaş köyü kadınlarının el emeklerinin değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasını amaçlıyor.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş