havadurum

BEGYO halka arz hangi bankada? Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (BEGYO) Katılım Endeksine Uygun Mu?

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Denizli ve Ege Bölgesi’nde gayrimenkul sektöründe yeni yatırımlar geliştirmek üzere kurulmuş bir yatırım şirketidir. Şirket, SPK tarafından halka arz onayı almıştır. Halka arzda paylar, 3 TL sabit fiyattan satılacak ve bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacaktır. Halka arz talep toplama tarihleri henüz netleşmedi. Halka arzın katılım endeksine uygun olup olmadığı belli olmadı.

2748

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (BEGYO), Denizli ve Ege Bölgesi’nde gayrimenkul sektöründe yeni yatırımlar geliştirmek üzere kurulmuş bir yatırım şirketidir. Şirket, 22 Kasım 2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz onayı almıştır. Halka arzda paylar, 3 TL sabit fiyattan satılacak ve bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacaktır. Peki, Batı Ege Gayrimenkul halka arz ne zaman, kaç lot verir, hangi bankalarda var ve katılım endeksine uygun mu? İşte detaylar…

Halka Arz Süreci

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 290 milyon adet payın halka arz edilmesi için SPK’ya başvurmuş ve 22 Kasım 2023 tarihinde onay almıştır. Şirketin halka arz büyüklüğü 870 milyon TL olarak belirlenmiştir. Halka arzda paylar, 3 TL sabit fiyattan satılacak ve bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacaktır. Halka arzda tahsisat oranları şu şekildedir:

Bireysel Yatırımcı: 203.000.000 (%70)
Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı: 58.000.000 (%20)
Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı: 29.000.000 (%10)

Halka arzda T1 ve T2 bakiye kullanılamayacaktır. Halka arz talep toplama tarihleri henüz netleşmedi. Talep toplama işlemleri Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla yapılacaktır. Halka arzın hangi bankalarda olduğu ilerleyen aşamalarda açıklanacaktır. Halka arz sonrasında şirketin sermayesi 815 milyon TL’ye ulaşacak ve halka açıklık oranı %35,58 olacaktır. Şirket, talep toplama işlemlerinin ardından Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacaktır.

Katılım Endeksine Uygunluk Durumu

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., halka arzının katılım endeksine uygun olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Katılım endeksi, Borsa İstanbul tarafından 2017 yılında oluşturulan ve katılım bankalarının ve katılım esaslarına uygun faaliyet gösteren şirketlerin paylarının yer aldığı bir endekstir. Katılım endeksinde yer almak için şirketlerin, faizsiz finans ilkelerine uygun olması, faaliyet alanlarının helal sektörlerle sınırlı olması, borç oranlarının belirli bir seviyenin altında olması ve kar payı dağıtım politikalarının belirli bir oranın üzerinde olması gibi kriterleri sağlaması gerekmektedir. Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., bu kriterleri sağlayıp sağlamadığına dair bir rapor sunmadığı için, katılım endeksine uygunluğu net değildir. Şirketin, halka arz öncesinde veya sonrasında bu konuda bir açıklama yapması beklenmektedir. (Erhan Taylan)

Paylaş