havadurum

Bedelli Askerlik Yerleri Belli Oldu, Otobüs Bileti Aramaları Patladı

Bedelli askerlik yerlerinin açıklanmasıyla birlikte, askere gidecek olanların otobüs bileti aramalarında büyük bir artış yaşandı. Bilecik, Amasya ve Erzincan, bedelli askerlik yerleri arasında en çok tercih edilen şehirler oldu.

735

Bedelli askerlik yerlerinin açıklanması, otobüs bileti aramalarını da etkiledi. Enuygun’un verilerine göre, bedelli askerlik açıklamasının yapıldığı 25 Ocak’ta, Bilecik, Amasya ve Erzincan’a yönelik otobüs bileti aramaları, bir gün öncesine göre sırasıyla yüzde 516, yüzde 300 ve yüzde 200 oranında yükseldi. Bu üç şehir, bedelli askerlik yerleri arasında en çok tercih edilenler oldu.

Bilecik, Amasya ve Erzincan’a Yoğun İlgi

Bilecik otobüs bileti aramaları, rekor bir artışla yüzde 516 yükselerek, diğer şehirleri geride bıraktı. Amasya ve Erzincan ise, Bilecik’i takip eden şehirler olarak dikkat çekti.

Otobüs Bileti Aramaları Yüzde 40 Arttı

Bedelli askerlik yerini öğrenenler ve sevk tarihi 8 Şubat olanlar, otobüs bileti aramalarına hızla yöneldi. Bedelli askerlik açıklaması yapıldıktan sonraki 5 saat içinde, internette gerçekleştirilen otobüs bileti aramaları yüzde 40 artış gösterdi.

Enuygun, bedelli askerlik yerlerinin açıklanmasının ardından, otobüs bileti aramalarına ilişkin verilerini kamuoyuyla paylaştı. Şirketten yapılan açıklamada, bedelli askerlik yerleri belli olduktan sonra, otobüs bileti aramalarının hızla yükseldiği belirtildi.

(AA)
Paylaş