havadurum

Bedelli Askerlik Sevk Başvurusu Nasıl Yapılır? 2024 Sevk Tarihleri ve Süreci

Bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşlar, sevk başvurusu yapacakları tarihleri ve süreci merak ediyor. İşte bedelli askerlik sevk başvurusu hakkında bilmeniz gerekenler!

2971

Bedelli askerlik sevk başvurusu, askerlik hizmetini belirli bir ücret karşılığında kısaltan bir uygulama olarak biliniyor. Bu kapsamda, 2024 yılı için yapılan bedelli askerlik duyurusu sonrasında adaylar, sevk başvurusu yapacakları tarihleri ve süreci araştırmaya başladı. Peki, bedelli askerlik sevk başvurusu nasıl yapılır? Askerlik sevk başvurusu nedir, ne zaman yapılır? Sevk başvuru kalan gün sayısı ne demek? İşte detaylar…

Bedelli Askerlik Sevk Başvurusu Nedir?

Bedelli askerlik sevk başvurusu, askerlik hizmetini yerine getirecek adayların askerlik görevlerine çağrıldıklarını belirten resmi bir belgedir. Bu belge, adayların kimlik bilgilerini, sınıflandırmalarını, birlik komutanlıklarını, katılmaları gereken tarihleri ve alacakları ödenecek yol ve iaşe bedellerini içerir. Sevk başvurusu, e-Devlet sistemi veya askerlik şubeleri üzerinden gerçekleştirilebilir.

Askerlik Sevk Başvurusu Ne Zaman Yapılır?

Askerlik sevk başvurusu, askerlik yapacak kişinin görev yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcını ifade eder. Yükümlüler, sevk belgesini sevk tarihinden 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet ekranından veya askerlik şubesinden alabilirler. E-Devlet sisteminde "Askerliğim" hizmeti altında bulunan "Celp ve Sevk Dönemi" bölümünden Sevk Başvurusu butonuna tıklayarak başvurularını yapabilirler.

2024 Bedelli Askerlik Sevk Tarihleri

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik hizmeti kapsamında 2024 yılında silahaltına alınacak yükümlülerin celp dönemleri ile birlik yerlerinin sınıflandırma kurulu huzurunda dışarıdan müdahaleye kapalı yazılım vasıtası ile belirlendiğini duyurdu. Yükümlüler, hangi celp ve sevk döneminde silahaltına alınacaklarını e-Devlet veya askerlik şubelerinden öğrenebilecek. 2024 bedelli askerlik sevk tarihleri şöyle:

- 08 Şubat 2024 - 07 Mart 2024

- 18 Nisan 2024 - 16 Mayıs 2024

- 27 Haziran 2024 - 25 Temmuz 2024

- 22 Ağustos 2024 - 19 Eylül 2024

- 17 Ekim 2024 - 14 Kasım 2024

- 12 Aralık 2024 - 09 Ocak 2025

Sevk Başvurusundan Sonra Ne Yapılmalı?

Sevk başvurusu yapan yükümlüler, kendilerine tanınan yol süresi içinde birliğine teslim olmalıdır. 800 (dahil) kilometreye kadar olan mesafeler için bir gün, 800 kilometreden daha fazla mesafeler için iki gün yol süresi verilir. Sevk belgesinde belirtilen tarihte birliğe katılmayan yükümlüler, firari sayılır ve haklarında yasal işlem başlatılır.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş