havadurum

Bedelli askerlik nedir? Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? sorusu, bedelli askerlik yapmak isteyenler için merak edilen sorular arasında. Peki, bedelli askerlik nedir? Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

937

Milyonlarca vatandaşın beklediği Bedelli Askerlik konusu erkek vatandaşlar merak ediyor. Bedelli askerlik nedir? Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Kimler bedelli askerliğe başvurabilir? Detaylar haberimizde.

Bedelli askerlik nedir?

Bedelli askerlik zorunlu askerliğin yanı sıra askerlik görevini yerine getirmek isteyenler için sunulan askerlik döneminin ücretli olarak kısaltılması durumudur. Talep edilen ücretlerin askeriyenin giderleri ve gerekli araç gereçlerini gibi ihtiyaçlarının karşılanması ve bedelli askerliği tercih eden bireylerin ise işlerini kaybetmemesi ve kısa dönem sonunda işlerine geri dönüş yapabilmeleri adına uygulanan bir destektir.

Bedelli askerlikten kimler yararlanabilir?

  • Askerlik dönemi yaşı gelmiş gençlerin, yaş sınırlandırması olmadan bu hizmetten yararlanması sağlanmaktadır.
  • Yoklaması tarihinde askerlik yoklamasına katılmış ama kısa dönemde olsa askere gitmemiş olanlar.
  • İstekli olarak başvuru yapanlar.
  • Askerliğe elverişli olup olmadığının kanısına varılmış olanlar.
  • Kura çekimi ile bedelli askerliğe hak kazanmış bireyler.

Bedelli Askerliğin yaş sınırı var mı?

Bedelli askerlikte yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Askerlik çağına girmiş olan, yoklaması alınmış muayenesi yapılmış ve bedelli askerliğe hak kazanmış herkes başka hiçbir koşul aranmaksızın belirli ücret karşılığında bedelli askerliğini yapıp sorumlu tutulduğu askerlik görevini tamamlayabiliyor.

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyen askerlik yaşı gelmiş kişilerin ve askerlik hizmetini yerine getirmemiş, yaş sınırlamasına takılmadan bireyler askerlik şubelerine giderek ya da e-devlet sistemi üzerinden bedelli askerlik başvuruları yapabilmektedir.

(Nilay Günay)

Paylaş