havadurum

"Beceremiyorsanız biz çözeriz"

İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Türkiye'de birçok nedenden kaynaklı olarak meydana gelen konut problemlerini ele alarak, mevcut hükümetin bu soruna bir an önce çözüm bulması gerektiğini dile getirdi.

902
İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Türkiye'de doğal afet, göçmen vb kaynaklı yaşanan konut sıkıntılarını gündeme taşıdı. İYİ Parti'nin Ak Parti hükümetine; boş ev vergisinden, artan oranlı konut vergisine kadar barınma krizine dair birçok çözüm odaklı öneriler sunulduğunu dile getiren Milletvekili Uz; "Konut arzı konut talebini karşılayamıyor. Vatandaşların zaruri ihtiyacı olan barınma, en temel insan hakkı olarak kullanılamaz hale geliyor. O nedenle AKP hükümeti barınma krizine dair acilen kalıcı çözümler üretilmeli" dedi.

"Konut arzı konut talebini karşılayamıyor"

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Türkiye'de çeşitli sebeplerden ötürü meydana gelen konut problemlerini ele alarak; "Dünya konut verilerine göre ev fiyatları en çok Türkiye'de artmış, şehirler arasında Ankara %135, İzmir %133 ve İstanbul %127 artışlarla ilk 3 sırada yer alıyor. Türkiye'de deprem kaynaklı ve göçmen kaynaklı aşırı konut talebi, bozulan ekonomi nedeniyle yükselen enflasyonla birleşince konut fiyatlarını hızla yükseltiyor. Konut arzı konut talebini karşılayamıyor. Vatandaşların zaruri ihtiyacı olan barınma, en temel insan hakkı olarak kullanılamaz hale geliyor. O nedenle AKP hükümeti barınma krizine dair acilen kalıcı çözümler üretilmeli. İYİ Parti olarak boş ev vergisinden, artan oranlı konut vergisine kadar barınma krizine ilişkin pek çok çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık. Hükümetin de bu önerilerden istifade etmesinde fayda görüyoruz. Bu mesele de çözümsüzlük ancak iktidar beceriksizliğiyle ölçülebilir. Millet adına uyarıyoruz; beceremiyorsanız biz çözeriz" dedi.
(Yusuf Sonkurt)

Paylaş