havadurum

Bayramiç bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak

Bayramiç Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 27'inci İDA Kültür Sanat Festivali'ne sayılı günler kaldı.

971

Bayramiç, 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 27'inci İDA Kültür Sanat Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Çok çeşitli etkinliklerin olduğu program, Bayramiçlilere keyifli anlar yaşatacak.

Şenay Gürler sahne alacak
Bayramiç'te geleneksel hale gelen 27'inci İDA Kültür Sanat Festival, 19 Ağustos'ta startı verecek. Yoğun bir etkinlik takvimine sahip olan festival, kortej yürüyüşüyle başlayacak. Seferihisar Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşecek yürüyüşün ardından Bayramiç Halk Oyunları Ekibi, performansıyla görsel bir şölen sunacak. Günün devamında tavla turnuvası ve kısır yarışması yapılacak, akşamında ise ünlü oyuncu Şenay Gürler 'Ben Türkan Saylan' adlı oyunla sahne alacak. İkici gün, tavla turnuvası finalleri ve yağlı pide yarışması, akşamında ise ünlü manken Tuğba Özay'ın sunumuyla Miss Truva Güzellik Yarışması yapılacak.

Final gecesinde Rubato Bayramiçlilerle buluşacak
Festivalin final gecesinde Rubato, birbirinden güzel şarkılarıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. İlk iki gün Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği kapsamında stantlar ve atölyeler kurulacak. Çocuk oyun sokağı, yarışmalar, halk oyunu gösterileri ve birçok etkinlik, üç gün boyunca devam edecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, "Bayramiç halkının gönünce eğlenebileceği dopdolu bir program hazırladık. Festivalin kusursuz olması için oldukça ayrıntılı çalışıyoruz. Hazırladığımız programla halkımız, oldukça eğlenceli ve keyifli vakit geçirecek. Herkesi 27. İDA Kültür Sanat Festivalimize davet ediyorum" dedi.
(Dilan Kaynak)

Paylaş