havadurum

Bayramiç Belediyesi Kemal Sunal’ı andı

Bayramiç Belediyesi, Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal’ın 24’üncü vefat yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

888

3 Temmuz 2000 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal, vefatının 24’üncü yıldönümü nedeniyle tüm ülkede anılıyor.

Bayramiç Belediyesi de yayımladığı bir mesajla usta oyuncuyu andı. Anma mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal'ı vefat yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.”

KEMAL SUNAL YAŞAMI VE FİLMOGRAFİSİ

11 Kasım 1944’te İstanbul’da doğan Ali Kemal Sunal, 1972 yapımı Tatlı Dillim ismi ile ilk adımı attığı sinema kariyerinde 82 filmde rol aldı. 1974’te Salako filmiyle ilk başrolünü oynayan Kemal Sunal, aynı yıl çekilen Rıfat Ilgaz’ın romanından aynı isimle uyarlanan ve Ertem Eğilmez tarafından yapımcılığı ve yönetmenliği üstlenilen Hababam Sınıfı filminde canlandırdığı İnek Şaban rolü ile adını Türk sinemasının efsaneleri arasına yazdırdı.

1999 yapımı Propaganda filmi sanatçının hem son filmi hem de oğlu Ali Sunal ile oynadığı tek filmi olma özelliği taşır.

Kemal Sunal oyunculuğunun yanı sıra Yüz Numaralı Adam, İnek Şaban, Dokunmayın Şabanıma ve Bekçiler Kralı filmlerinin yapımcılığı üstlenmiş; Çarıklı Milyoner ve Sosyete Şaban filmlerinin ise senaryosunu yazmıştır.

Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, oyuncunun 70. doğum günü vesilesiyle Kemal - Hadi Gel, Bi Kahve İçelim isimli bir kitap yayımlamıştı.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş