Baştürk; "Bizim için önemlisiniz"

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hasta haklarının korunmasına yönelik önemli bilgilendirmelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, hasta odaklı sağlık hizmetinin önemine dikkat çekerek, vatandaşların haklarını nasıl iletebileceğini açıkladı.

224

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, 26 Ekim Hasta Hakları Günü kapsamında hasta haklarının önemine vurgu yaptı. 01.08.1998 tarihli Hasta Hakları Yönetmeliği ile hasta haklarının güvence altına alındığını hatırlatan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, “Hasta odaklı, katılımcı sağlık hizmeti sunumu” ilkesinin benimsenmesi gerektiğini ifade etti. Baştürk, vatandaşların hasta haklarına ilişkin şikâyet, görüş ve önerilerini Devlet Hastaneleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve diğer sağlık kuruluşları aracılığıyla iletebileceklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Hasta Başvuru Bildirim Sistemi’nin (HBBS) de aktif olarak hizmet verdiğini duyurarak, hasta haklarının korunmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekleyen Baştürk; “Bizim için önemlisiniz. Ülkemizde 01.08.1998 tarih ve 23420 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Hasta Hakları Yönetmeliğinde Hasta Hakları tanımlanarak teminat altına alınmış, Hasta Hakları Uygulamaları ile tüm sağlık kurum ve kuruluşlarımızda “hasta odaklı, katılımcı sağlık hizmeti sunumu” ilkesi doğrultusunda; hasta ve hasta yakınları ile sağlık personelinin, hasta hakları konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, sağlık hizmetlerinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi, hastaların kaliteli sağlık hizmeti alması hedeflenmiştir. İlimiz genelinde vatandaşlarımızın hasta olarak haklarına ilişkin şikâyet, görüş, öneri ya da teşekkür başvurularını şahsen yapabilecekleri; Devlet Hastanelerimizde, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerimizde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanemiz ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde, Özel Hastaneler/Tıp Merkezleri ve Polikliniklerimizde bulunan 65 adet Hasta Hakları Birimimiz ile sistem üzerinden başvurabilecekleri Sağlık Bakanlığı Hasta Başvuru Bildirim Sistemi (HBBS https://hastahaklari.saglik.gov.tr) aktif olarak hizmet vermekte olup, Hasta Hakları Birim Sorumlularımızca hastalarımızın başvuruları değerlendirilerek yerinde çözümlenmeye çalışılmaktadır. Hasta Hakları Uygulamaları ile sağlık hizmetlerinin etkinliği ve kalitesinin arttırılmasını temenni ediyor, tüm hastalarımıza acil şifalar sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş