Başpehlivanlar Bayramiç'te er meydanına çıkacak

Bayramiç Belediyesi tarafından üçüncü kez gerçekleştirilecek olan Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri, başpehlivanlara ev sahipliği yapacak.

800

Bayramiç Belediyesi tarafından, 2 Ağustos Çarşamba günü düzenlenecek olan 3`üncü Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri`nde Türkiye`nin dört bir yanından birbirinden ünlü başpehlivanlar boy gösterecek. Geleneksel hale gelen yağlı güreş müsabakalarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun; "Hem gençlerimizi güreş konusunda destekliyor başarılarıyla gurur duyuyoruz" dedi.

"Bayramiç er meydanında çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz"
Bu sene 3`üncüsü gerçekleşecek olan Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri, Taşıyıcılar kooperatifi önünde yapılacak. Müsabakalara; Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek`in yanı sıra İsmail Balaban, Orhan Okulu, Mustafa Taş, Cengizhan Şimşek, Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara, Osman Aynur, Hasan Zeybek, Mustafa Doğan Özkaya, Hasan Cengiz, Enes Doğan ve birbirinden birçok pehlivan katılım sağlayacak. Ülkenin dört bir yanından gelecek olan başpehlivanları ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun; "İlçemizde, ata sporumuz olan yağlı pehlivan güreşlerini geleneksel hale getirme yolunda sağlam adımlarla ilerliyoruz. Hem gençlerimizi güreş konusunda destekliyor başarılarıyla gurur duyuyoruz hem de ülkenin birbirinden yiğit pehlivanlarını Bayramiç er meydanında çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız organizasyon için gerekli çalışmaları tamamladık. Bu süreçte desteklerini bizden esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum ve güreşlere tüm halkımızı davet ediyorum" diyerek, Bayramiçlileri Türk kültürünün bir parçası olan güreş müsabakalarına davet etti. (Gökhan Özkurnaz)

Paylaş