havadurum

Başkan Semizoğlu “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi doğru bir karardır”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında alınan kararlar için basın açıklaması gerçekleştirdi.

1102

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, geçtiğimiz günlerde açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” doğrultusunda alınan kararlar için basın açıklaması düzenlendi. Başkan Semizoğlu açıklamasında “T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığımızca açıklanan ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ kapsamında alınan kararları yerinde ve doğru alınmış kararlar olarak görüyoruz. Paket’in öncelikle verimliliği esas alması, izleme ve denetleme sonrasında raporlama ile birlikte idari yaptırım ve para cezası sistemi getirmesi, paketin uygulanabilirliği açısından bizlere güven vermiştir, inandırıcı olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Yerelden bir somut örnek olarak başlangıç için çok kıymetlidir”

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın GESTAŞ Yönetim Kurulu üyelerine ödenen huzur hakları son toplantıda kaldırma kararının doğru olduğunu dile getiren Semizoğlu “Enflasyonla mücadele tüm kesimlerde yapılırsa, sorumluluğu her kesim paylaşırsa amacına ulaşır ve başarılı olur. Bu kapsamda Çanakkale’mizin güzide şirketi GESTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından oybirliği ile alınan kararı da takdirle karşılıyoruz. Valimizin önerisi ile GESTAŞ Yönetim Kurulu üyelerine ödenen huzur hakları son toplantıda kaldırıldı. Tüm kamuoyunun bildiği gibi; Yönetim Kurulu Başkanı olarak Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen görev aldığımız GESTAŞ’ta hiçbir zaman huzur hakkını almadık ve para doğrudan burs fonumuza aktarıldı. Son beş altı yıldır kuruluş ve hizmet amacı dışında yüklenen yüklerden dolayı mali açıdan zaten zor durumda olan güzide şirketimiz ayda bir yapılan toplantılar için de ciddi miktarda huzur hakkı ödüyordu. ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ için yerelden somut bir örnek olarak bu başlangıç çok kıymetlidir. Valimize bu hassasiyeti için teşekkür ediyoruz ancak şahsım adına belirtmek isterim ki, bu kararın çok daha önceden alınmış olmasını dilerdim” diye konuştu.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş