Başkan Gökhan'dan hüzünlü mesaj: "Yine bu kentin dertleriyle dertleneceğiz"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle basın emekçileri ile son kez bir araya geldi. Gökhan, konuşmasında, “22 boyunca sizinle beraber bu kenti paylaştık, iyisiyle kötüsüyle çaba gösterdik. Bundan sonra da belediye başkanı olmasam da yine bu kentin dertleriyle dertleneceğiz” ifadelerini kullandı.

1551

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle; Truva Otel’de gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediyenin ve çeşitli kurumların basın temsilcileri ile Çanakkale’de aktif olarak faaliyet gösteren basın mensupları katılım sağladı. Görev süresi boyunca basın mensupları ile Çanakkale’yi beraber paylaştıklarını dile getiren Gökhan, yaklaşan yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. Belediye Başkanı olarak düzenlediği son toplantısının olduğunu belirten Gökhan, “Belediye başkanlığı görevim bitiyor, görevi, Mart sonunda yeni seçilecek olan belediye başkanımıza teslim edeceğim. Şahsi umudum elbette ki Cumhuriyet Halk Partisi adayımız olan Muharrem Erkek’e devretmek, partili olarak benim görevim bu… Bu süreçte; 1968’de rahmetli Reşat Tabak’tan bugüne, arada bir ANAP dönemi var malumunuz, ama sonra İsmail Özay ve arkasından da ben, özellikle 1989 yılından beri Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi bu kentin yerel yönetiminde görev almakta.” dedi.

"Türkiye’de basın çalışanı olmak zor"

22 yıl süren görevi boyunca, basın mensupları kendisine eşlik ettiğini vurgulayan Gökhan, “Bizimle ilgili haberleri halka ulaştırdınız, eleştirileriniz ve destekleriniz oldu. Hepsini saygıyla karşılıyoruz. Sonuç itibariyle sizler halkın haber alma özgürlüğünü yerine getiren bir meslek grubunuzsunuz. Sizler zor koşulda görev yapıyorsunuz. Çalışan gazeteciler günü zaten bu bağlamda çok önemli çünkü yaptığınız haberler bizi bazen memnun ediyor, bazen etmiyor. Etmediği zaman yine sizler muhatap oluyorsunuz, kötü olarak nitelendiriliyorsunuz. Ama sonuç itibariyle, sokakta orada burada emek veren, çalışan siz değerli basın mensuplarının büyük çoğunluğunun şu bilinçte olduğuna inanıyorum: Olup biteni kamuoyuna duyurmak için çalışıyorsunuz. Türkiye’de basın çalışanı olmak zor. Özellikle mevcut iktidara yandaş değilseniz, zorlanıyorsunuz. Hayat şartları da çok zor. “ şeklinde konuştu.

Hayatını kaybeden basın mensuplarını andı

Basın mensubu olmanın çok zor olduğunu yineleyen Gökhan, “Uluslararası alanda da savaşın, terörün hiç bitmediği alanlarda basın mensubu olmak da çok zor. Biliyorsunuz Gazze’de, Filistin’de, Rusya-Ukrayna savaşında birçok gazeteci maalesef hayatını kaybetti. Bu çok acı bir durum. Bütün dünyaya bilgi vermek için orada bulunan basın emekçileri canlarını yitirdiler. Buradan hepsine rahmet diliyorum. Yazdıklarından, çizdiklerinden dolayı öldürülmüş veya cezaevine hapsedilmiş basın mensupları var, onları da anmamız lazım. Metin Göktepe’nin 2 gün önce 28. ölüm yıldönümüydü. Uğur Mumcu’yu 24 Ocak’ta 31. kez anacağız. Onat Kutlar’a 29. kez yine adalet isteyeceğiz.” diyerek, yaptığı haberlerden dolayı cezaevine giren veya gözaltına alınan gazetecileri de sözlerine ekledi.

"Yine bir arada olacağız, ben sokaklarda dolaşan bir insanım"

Çanakkale’de yıllarca kente hizmet eden gazetecileri anmayı da ihmal etmeyen Gökhan, yeni nesil gazetecilere başarılar dileyerek, “22 boyunca sizinle beraber bu kenti paylaştık, iyisiyle kötüsüyle çaba gösterdik. Bundan sonra da belediye başkanı olmasam da yine bu kentin dertleriyle dertleneceğiz. Çünkü sonuç itibariyle 22 yıl boyunca görev yapmış olsam da bundan sonra ben bu kent ile ilgilenmiyorum demek değil, yine bir arada olacağız. Hiçbir şey olmasa bile sokaklarda karşılaşacağız. Biliyorsunuz ben sokaklarda dolaşan bir insanım.” dedi.

Barışın korunması temennisinde bulundu

Yerel seçim sürecine girildiğini hatırlatan Gökhan, “3 partinin adayı belli oldu. Diğer partilerden çıkacak olan var mı bilmiyorum. Bu kent birçok seçim geçirdi ama bu kente her zaman barış hakim oldu, bunu önemsedik. Asla ve asla kimseye özel hayatıyla ya da başka konularda iftira atılmasını hoş karşılamadık. Projeler yarışır. Benim dönemim de eleştirilecek, bu doğaldı. Yapamadıklarımı, yapmayı vaat edeceklerdir, bu da gayet doğaldır. Dikkat etmemiz gereken kendi taraftarlarımıza sakin olmalarını öğütlemek, demokratik süreci hep beraber sağlıklı bir şekilde geçirmeyi öneriyorum. Çünkü bu kente yakışan budur, barışın ve özgürlüklerin kenti diyoruz. Bu da şu demektir: Herkes özgür bir şekilde düşüncelerini paylaşır, yaşamını sürdürür ama barışı bozmaz. Benim temennim, Cumhuriyet Halk Partisi adayının kazanması ve bunun için mücadele edeceğiz ama sandıktan çıkan sonuca hepimiz saygı göstereceğiz. Bu mücadelede ben sizlerin de yoğun bir mesai harcayacağınızı biliyorum bu süreçte sizlere de kolaylıklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Çanakkale'de Yılın Gazetecisi: Erol Uçar

Başkan Gökhan, her sene ‘Yılın Gazetecisi’ seçilen kişiye hediye edilen kol saatini, Çanakkale’nin tanınan ve sevilen basın emekçilerinden Erol Uçar’a takdim etti.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekilmesinin akabinde sona erdi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş