Çanakkale Zafer Partisi İl Başkanlığı’nda haftalık basın açıklaması gerçekleştirildi. Düzenlenen basın açıklamasında İl Başkanı Sedat Durmaz, “Bahçeliye sormak istiyorum, düne kadar bebek katili olarak tanımladığı birisine şimdi nasıl olur da bu ifadeyi kullanır?” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
“AKP hükümeti ve yancısı MHP tarafından, 1984 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü hedef alan emperyalistlerin uşağı hain PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a sözde Kürt sorununu bitireceği düşünülerek barış güvercini rolü biçilmiştir. Bahçeli’nin ekimi ayında meclis kürsüsünden yaptığı konuşma ve vaat ettiği sözde ‘umut hakkı’ söylemi ardından başlayan bu süreç bize göre ‘ikinci ihanet sürecidir’. Dünyanın hiçbir ülkesinde terör örgütü liderliğinden hüküm giymiş ve 25 yıldır hapiste olan ve bizce bir dakika dahi yaşamaya hakkı olmayan bir teröriste bu muamele yapılmaz, yapılamaz. Türk Devleti uluslararası platformda PKK’nın terör örgütü olması gerektiğini savunmuş ve birçok ülke bunu kabul etmiştir. Şimdi hangi akla hizmet eli kanlı bebek katili bir soysuzdan medet umulmaktadır?
Son olarak, dün Bahçeli’nin sosyal medya hesabında Suriye’deki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında bu hain terörist başı için kullandığı ‘PKK’nın kurucu önderi’ tanımını hayret ve kaygıyla okuduk. Bahçeli’ye sormak istiyorum, düne kadar bebek katili olarak tanımladığı birisine şimdi nasıl olur da bu ifadeyi kullanır? Şehit ailelerinden, Gazilerden utanmaz, hiç mi yüzün kızarmaz Bahçeli? Buna devlet aklı diyenlerin ve bu ihanetin peşinden gidenlere de sadece acıyoruz. Mecliste bulunan ve kendi ifadeleri ile sırtını Kandil’e yaslayan kravatlı ihanet şebekesini ve ikinci ihanet sürecini meşrulaştırma çabalarının başrolünde Bahçeli’nin olmasını da sizlerin takdirlerine bırakıyoruz. Türk milletini alıştırmaya çalıştıkları bu ihanet sürecinin ve meşrulaştırmaya çalıştıkları sürecin en başından beri karşısındayız ve karşısında olmaya da devam edeceğiz. Sürdürdükleri bu süreç milli, üniter, laik devlet yapısını, millet kimliğini tahrip edecek potansiyele sahiptir. Zafer Partisi olarak bu süreci reddediyoruz.
Zafer Partisi Lideri Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ bildiğiniz üzere 20 Ocak 2025 tarihinde ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan gözaltına alındı. Ancak bu suçtan tutuklanmadı ve panikle Temmuz 2024 de Kayseri’de yaşanan olaylar sebep gösterilerek, Kayseri emniyetine hazırlatılan bir sayfa rapor nedeniyle tutuklandı. Sayın Genel Başkanın 2021 ve 2023 yıllarında attığı ve kaçak sığınmacı sorunlarına dikkat çeken X gönderilerini içeren bu raporda dahi herhangi bir suç unsuru yoktur. Sayın genel Başkanımız olaylar olduğu zaman dahi Tüm Zafer Partililere itidalli davranma ve sokaktan uzak durma talimatı vermiştir. Olaylar sonucu gözaltına alınan bir tane Zafer Partili olmamasına rağmen adeta bir suç üretilerek Genel Başkanımıza düşman hukuku uygulanmıştır. Geçen süreye rağmen iddianame hazırlanmamış, 64 yaşında bu ülkeye sayısız hizmetleri olan sayısız istihbaratçı yetiştiren, kaçma şüphesi bulunmayan Ümit Özdağ cezaevinde tutulmaya devam edilmektedir.
Sözlerimin başında değindiğim ‘ikinci ihanet süreci’ devam etsin, rahat rahat at koştursunlar, APO denen teröristbaşı ile ilişkileri bozulmasın diye cezaevinde tutulan Sayın Genel Başkanımızın arkasında ve emrinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Zafer Partisi tüm teşkilatları olduğu gibi Çanakkale İl Başkanlığı da tüm teşkilat ve kademeleriyle dimdik ayaktadır.
(ESRA GÜLLER)