Başkan Deniz Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne katıldı

Çanakkale’nin Lapseki İlçesine Bağlı Çardak Beldesinde bu yıl 290.'sı düzenlenen Tarihi Çanakkale Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri, 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü sabah saat 09.00'da Tarihi Çardak Er Meydanı'nda yapıldı.

638

Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve Çardak Güreş Ağası Turgay Kılıç’ın öncülüğünde gerçekleştirilen ve çok sayıda güreşseverin ve davetlinin katıldığı programa Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, oğlu Doğukan Deniz, TOBB Çanakkale Eski Dönem GGK Başkanı Orçun Oktay ve Sporcu Cengizhan Örs ile birlikte katıldı.

Güreşlere ilişkin değerlendirme yapan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz “Öncelikle Çardak Belediye Başkanımız Metin Semerci ve Çardak Güreş Ağası Değerli Kardeşim Turgay Kılıç başta olmak üzere tüm organizasyon komitesine, güreş sporuna şimdiye kadar katkı veren, emek veren, katılan herkese, çok teşekkür ediyorum. Ve er meydanına çıkan bütün güreşlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmasında güreşin Türk milleti için anlamına dikkat çeken Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, “Bugün burada milletimizin köklü tarihinden gelen ve özümüzde yer eden Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri vesilesiyle bir araya geldik. Bu yıl 290.’sı düzenlenen Çardaş Güreşleri, aziz Türk milletinin asaletini, yiğitliğini, mücadeleci ruhunu yansıtan en kadim sporlarımızdandır. Ata sporumuz güreş, bizlere sadece bir spor dalı olmanın ötesinde; birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ruhumuzu bir araya koyan bizim kadim spor geleneğimizdir. Biz de bu geleneği yaşatmak için bugün buradayız. Çanakkale’mize, Türk güreşine hayırlı olmasını diliyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir heyecanla beklenen müsabakalarda 32 başpehlivan kol bağlayacak. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş