havadurum

Başkan Deniz Çanakkale OLAY’a durum değerlendirmesinde bulundu

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Gazetemiz Çanakkale OLAY Gazetesine gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak, alım gücünün oldukça düştüğünü vurguladı.

1597

Son zamanlarda Çanakkale’de coğrafi işaret alan ürünlerin artması, ekim döneminin başlaması, iklim sorunları, yerel seçimlerin yaklaşması, ülke ekonomisine ilişkin Gazetemiz Çanakkale OLAY Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz; “İklim değişiklikleri bir yandan yakamızı bırakmıyor, kurak, mevsim şartlarının üstünde bir yaz geçirdik, ekim zamanı geldi ve şimdi de yağmurlar yağıyor, tarlaya giremiyor insanlar, bugünleri atlatacağız” dedi.

“Yağmurlar yağıyor, tarlaya giremiyor insanlar”

Türkiye’nin ve Çanakkale’nin içerisinde bulunduğu ekonomik sürece dair değerlendirmelerde bulunan ÇTB Başkanı Abdullah Deniz; “En son Çanakkale’nin domatesi coğrafi işaret aldı, markalaşmaya ve dijitalleşmeye gidiyoruz, iletişimin ve ulaşımın çok kolaylaştığı bu dönemde markalaşmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Katma değer bir ürün olarak, insan sağlığına yararlı ürün ve Çanakkale’nin tanıtımı adına markalaşma çok önemli. İklim değişiklikleri bir yandan yakamızı bırakmıyor, kurak, mevsim şartlarının üstünde bir yaz geçirdik, ekim zamanı geldi ve şimdi de yağmurlar yağıyor, tarlaya giremiyor insanlar, bugünleri atlatacağız. Alım gücünün çok düşmesi, faiz oranlarının aşırı artması, bizim gibi piyasada iş yapan KOBİ tarzında esnafımızı, tüccarımızı çok etkiliyor, sıkıntılı günlerden geçiyoruz, krizi fırsata çevirebiliyorsak ne mutlu bize. Para kazansak da alım gücümüzün, paranın iş yapmadığının farkındayız, böyle bir süreçte yatırıma gitmek nakiti olmayan insanı yorar, seçimlerin ardından önümüzü görmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Borsayı Kumkale tarafına doğru taşımak istiyoruz”

Çalışmaları ve gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden bahseden Başkan Deniz; “Bir projem var, seçilirken söyledim, borsa şehrin içinde kaldı, borsayı Kumkale tarafına doğru taşımak istiyoruz, hem üyemizin kolaylığı için hem de üreticimizin bizimle buluşması daha iyi olacak. Çünkü buğday üretimi bu taraflarda genel Karacaören, Umurbey, Yapıldak, Lapseki’ye kadar su geldiğinden dolayı meyvelik alan oldu. Kumkale tarafı buğday üretiminde pirinç olsun, çeltik olsun üretiminde daha fazla, o yüzden borsayı o tarafa taşımayı düşünüyorum ama finansmana erişimin sıkıntılı olduğu bir süreçte önümüzü görmeye çalışıyoruz. Öte yandan üye ziyaretlerine başladım, üyelerin sorunları var mı yok mu diye, geçen gün Çan’dan başladım, önümüzdeki hafta Ezine’deki zeytinyağı sezonumuz açıldı, hasat biraz zor olsa da. İlimizde iyi şeyler olsun, diğer illerle rekabet etmek istiyoruz. Köprümüzün bitmesi, İstanbul’a yaklaşmamız, yapılan Kuzey Marmara Otoyolu tamamlanması, Güney Marmara Otoyolu’nun da bir an önce gündeme alınıp eğer bitirebilirse Çanakkale için çok iyi olacak çünkü” şeklinde konuştu.

Aday adayı olan kişilere başarılar diledi

31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere ilişkin konuşan Deniz; “Aday adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum, medeni bir cesarettir adaylık, istişare kültürü yüksel olan bir kardeşimiz kazanır inşallah. Çanakkale’de müthiş bir trafik sorunu var, kanalizasyon koku var, şehrin hazırlanması gerekiyor. Deprem, Marmara’da olacak o yüzden şehrin zeminini bir daha sert ve kayalık olan yukarı doğru çekebilirsek yeni yapılanmayı, depreme daha hazırlıklı olabileceğimizi düşünüyorum çünkü bu acıyı İstanbul’da, Bolu’da, Adapazarı’nda, en son 6 Şubat’ta büyük bir ülkeyi götürebilecek alanda bir deprem yaşadık, tedbir almamız, öngörmemiz, bu duruma hazırlanmamız hepimiz için çok önemli” dedi. (Dilan Kaynak)

Paylaş