Başkan Deniz “Çanakkale’miz hem yerli hem yabancı turistlerimiz için güzel bir destinasyon”

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali düzenlendi. Kültür Yolu Festivali’nin 9’uncu durağı Çanakkale oldu. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali hakkında değerlendirmelerde bulundu.

980

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin dokuzuncu durağı Çanakkale oldu. Çanakkale Kültür Yolu Festivali 31 Ağustos -08 Eylül 2024 tarihlerinde Konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, arkeolojiden gastronomiye, geleneksel sanatlardan dijital enstalasyonlara, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden, sahne şovlarına kadar yüzlerce etkinlikle kentte vatandaşlarla buluşuyor.

Festival hakkında değerlendirmelerde bulundu

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali hakkında açıklamalarda bulunarak “Türkiye Kültür Yolu Festivali yılsonuna kadar 16 şehrimize kültür ve sanatı aşılayan en büyük organizasyondur. Çanakkale’mizde bu yıl üçüncü defa gerçekleşiyor. Biz de bu büyük organizasyonun ev sahipliğinin onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Çanakkale’miz hem yerli hem yabancı turistlerimiz için güzel bir destinasyon. Gastronomik zenginliğimiz ve coğrafi işaretli ürünlerimiz ile öne çıkan Çanakkale’mizde, belirlenen Lezzet duraklarımızda yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz, asırlara dayanan lezzetlerimizi, hikayesiyle, malzemesiyle deneyimleme ve keşfetme imkanına sahip oluyorlar. 9 gün boyunca kentte 50'den fazla noktada düzenlenen 500 civarı etkinlikte, 1000'e yakın sanatçımız halkımızla buluşuyor. 7’den 70’e her yaştan katılımcı ile büyük bir şölene dönüşen festivalin yerel halkımız ve turistler tarafından büyük ilgiyle karşılanmasından memnuniyet duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çanakkale’ye sağlanan katkılar gözle görülüyor

Troya Kültür Yolu Festivali’nin Çanakkale’ye olan katkılarından bahseden Başkan Deniz “İlimizin tarihi ve kültürel kimliğine büyük katkıda bulunan bu festival, İlimizin ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı açısından büyük ses getirmektedir. İlimizin sanatta, kültürde tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağladığını hep birlikte görüyoruz. Eylül ayındaki süreçte otellerimizin, restoranlarımızın dolu olması, çarşıda, pazarda insanların alışveriş yapıyor olması tabii ki bu festivalin amacının gerçekleşmiş olduğunun kanıtıdır” sözlerini kullandı.

Katkı sağlayanlara teşekkür etti

Katkı sağlayan isimleri hatırlatan ve onlara teşekkür eden Deniz “Türkiye'nin kültür sanat zenginliğini Çanakkale’den dünyaya taşıyan festivalin düzenlenmesinde ve sürdürebilir olmasında başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Bakan Yardımcımız Sayın Batuhan Mumcu’ya, Sayın Valimiz Doç.Dr.Ömer Toraman’a, AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Ayhan Gider’e, Türkiye Kültür Yolu Festival Direktörümüz Sayın Selim Terzi’ye, Gelibolu Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir’e, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Çağman Esirgemez’e Bakanlık temsilcilerimize, festival sorumlularımıza, coşkulu katılımları için Çanakkale halkımıza, değerli üyelerimize, kıymetli misafirlerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi

(ESRA GÜLLER)
Paylaş