havadurum

Baro Başkanı Hande Keskin'den Adalet Talepleriyle Dolu Konuşma

Baro Başkanı Av. Hande Keskin, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yapılan törende adaletin önemine vurgu yaparak, mesleğin karşılaştığı zorluklara değindi.

980

Çanakkale Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle kutladı. Törende konuşma yapan Baro Başkanı Av. Hande Keskin, meslekte karşılaşılan sorunlara dikkat çekti ve avukatların adalet taleplerini dile getirdi. Keskin, "Türkiye'nin her köşesinde, 190 binden fazla avukatın bulunduğu meslek örgütleri olarak, adaletin sağlanmadığı bir 5 Nisan Avukatlar Günü daha yaşamayı kabul etmiyoruz. 'Avukat için de adalet!' diye haykırmak zorunda kalıyoruz." şeklinde konuştu.

Çanakkale Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenledi. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, Baro Başkanı Hande Keskin, eski Başkanlardan ve Belediye Meclis Üyesi Bülent Şarlan, avukatlar ve basın mensupları katıldı. Sabah saat 10.00'da gerçekleşen törende Baro Başkanı Av. Hande Keskin, baro adına Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Keskin, günün önemine binaen bir konuşma yaptı.

Baro Başkanı Av. Hande Keskin, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yapılan törende adaletin önemine vurgu yaparak, mesleğin karşılaştığı zorluklara değindi. Keskin'in konuşması, avukatlar arasında adaletin sağlanması için birlik olma çağrısıyla sona erdi.

“Birlik İçinde Güçlüyüz”

Çanakkale Barosu'nun 17. Başkanı olarak bu özel gün olan Avukatlar Günü'nde sizlere seslenmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. “Ancak içimdeki bu mutluluk ve gurur, ne yazık ki hiçbir mahcubiyet içermeksizin, 5 Nisan'ı kutlama konusunda tam anlamıyla yaşanamıyor. Geçmişten günümüze biriken sorunların çözüme kavuşmadığı bu zaman diliminde, artık tek bir kişi, tek bir kurum veya tek bir Baro tarafından çözülemeyecek bir noktadayız. Bu nedenle, meslektaşlarımızla birlikte omuz omuza, mesleki dayanışma ve ortak eylem içinde, 'fire'siz 'ama'sız, birbirimizin açığını aramak yerine, birbirimize destek olma zamanı geldi. Yan yana durarak, güçlü bir birlik oluşturmalıyız. Çözüm bulmak için birbirimize el uzatmalı ve kararlılıkla hareket etmeliyiz. Artık zaman, kendi içimizdeki farklılıkları değil, ortak amacımızı ve mesleğimizin onuru için mücadele etmeyi gösterme zamanıdır. Her zamankinden daha fazla birlik içinde olmalı, mesleğimizin gerektirdiği dayanışma ve beraberlik ruhunu canlı tutmalıyız. Bu Avukatlar Günü'nde, geçmişten gelen zorluklara karşı omuz omuza durarak, mesleğimizin önündeki engelleri birlikte aşacağımıza olan inancımı ifade etmek istiyorum. Unutmayalım ki, birlikte güçlüyüz ve birlikte her zorluğun üstesinden gelebiliriz” ifadesiyle konuşmasına başladı.

"Avukatlar, Adaletin Teminatı ve Hakların Savunucusu"

Keskin, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 81 il barosunun ortak açıklamasını seslendirdiği konuşmasında şunları söyledi. “Biz avukatlar kaderimizi de umudumuzu da yeniden ve yeniden ve birlikte oluşturmaya mecburuz. Evet değerli meslektaşlarım ve kıymetli kamuoyu; ortak sözlerimizle devam etmek istiyorum; demokratik toplumun temel direği adalet; adalete erişimin güvencesi avukattır. Avukat yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusudur. Avukat olmadan adil yargılanma olmaz. Adil yargılanma olmadan, toplumsal barış ve güven tesis edilemez, hukukun üstünlüğü korunamaz. Savunma hakkının güvencesi olarak avukat, hukuk devletinin hayata geçirilmesini sağlar. Bizler, yüklendiğimiz bu onurlu görevi, kutsallığına yakışır şekilde özen, doğruluk ve onurla yerine getirmenin çabası içerisindeyiz” diyerek sözlerine son verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş