havadurum

Banyonuza Tarz Katacak Parça: Banyo Paspası

529

Banyo paspası, ıslak zemini ele alındığında bu alanlardaki en önemli materyallerden birisidir. Genel olarak fayans ya da mermer olan bu zeminler ıslak alan olarak kullanıldığı için kişilerin kaymasına ve ev kazalarının oluşmasına neden olan bir ortam yaratır. Bu durumun oluşmaması için bu alanlarda sizin konforunuzu sağlayacak, ihtiyacınıza yönelik ve dekorasyonunuza da hizmet edecek banyo paspası ya da seti tercih edebilirsiniz. Küçük ama etkili bu dokunuşu yaparken ise dikkat etmeniz gereken noktalar mevcut.

Banyo Paspası Seti Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Banyonuz bir duşakabin ya da küvet sistemine sahipse duştan çıktığınız anda ıslak alan oluşmaması için paspaslardan yardım alabilirsiniz. Ancak alacağınız setin kaç parça olacağı ya da boyutunu yine alanın büyüklüğü belirler. Banyo paspası seti alanın genişliğine göre 2 ya da 3 parçadan oluşabilir.

Ebata göre dekorasyonunuz ile uyumlu bir model seçebilir ev tasarımı bu detay ile daha hareketli bir hale getirebilirsiniz. Geniş bir alana sahipseniz büyük banyo paspaslarını tercih etmekten korkmayın. Eğer minimal bir alana sahipseniz oval ya da yuvarlak banyo paspasını tercih edebilirsiniz.

Set seçimi kişinin konforunun yanı sıra kullanacağı alanın özelliklerine de bağlıdır. Alanın tarzı ve yapısına göre bir set seçmeniz önemlidir. Örneğin; açık bir duş alanına sahipsiniz ve genelde duş alırken alanın ıslanıyor... Bu durumda sizin için ıslandığında hasar görmeyecek yapıda setler önem arz eder. Su emici banyo paspası hem hızlı kurur hem de su ile bir araya geldiklerinde ömürleri kısalmaz.

Islak zeminde güvenliğinizi sağlamak için kaydırmaz banyo paspası modellerini inceleyebilirsiniz. Kaydırmaz taban modeller sıklıkla yıkanabilir ve bu doğrultuda size istediğiniz hijyeni de sunar. Kolay yıkanan bir diğer model ise peluş banyo paspasıdır. Çamaşır makinenizde 30°'de yıkamanız ve sererek kurutmanız, yeterlidir.

Banyo Paspası Rengi Nasıl Seçilir?

Seçim yaparken mutlaka ürünün rengine de dikkat etmeniz gereklidir. Özellikle küçük bir alanınız varsa seçeceğiniz renk yaşam alanının çok daha büyük görünmesine yardımcı olmalı. Ya da yanlış seçimde alanınızı daraltabilirsiniz. Örneğin yaşam alanınız ne kadar abartılı renklere sahipse o kadar az parçalı ve desensiz - sade modellere yönelmenizde fayda var. Buradaki seçiminiz sizin tarzınızı yansıtmalı ancak dekorasyonunuz ile de uyumlu bir bütün oluşturmalıdır.

Alanınızda sade renk hakimse, kullandığınız mobilyalar ve beyaz eşyaların rengi sizin için seçiminize yardımcı olur. Ortamı hareketlendirmek adına renklerden faydalanabilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken detay beyaz eşyalarınız ile alanda bulunan mobilyaların renk uyumudur. Renkler arasında bir ahenk varsa banyo paspası seçerken üçüncü bir renk belirleyebilir ve buna göre bir dekorasyon stili oluşturabilirsiniz. Sadeliği korumak ve elegan bir yapıda devam etmek istiyorsanız iki renk arasında ısrarcı olabilir, dekorasyonda sakinliği korumaya devam edebilirsiniz.

Eski bir evde oturuyorsanız ve fayanslarınız modern renklerde değilse bu durumda daha abartılı bir görüntü oluşturmamak adına krem, siyah ya da beyaz renkler seçmeniz sizin için daha sakin ve modern bir hava yaratmanızı sağlayacak detaylar arasındadır.

Renk Renk Desen Desen Banyo Paspası Modelleri Koçtaş'ta

Banyo paspası fiyatları yapısına göre ve materyaline göre değişir. Ürünün dokusu, su emici özelliği, şekli ve boyutları fiyatlar üzerindeki önemli unsurlar arasında yer alır. Bütçenize uygun bir şekilde alanınızın dekorasyonunu destekleyecek bir banyo paspası bulmak ise Koçtaş ile mümkün. Farklı renk, boyut ve tasarımda dekorasyonunuzu tamamlayacak modellere Koçtaş avantajları ile şimdi ulaşabilirsiniz.

53626_wysiwyg_41941_banyo-paspasi2.webp

Paylaş