havadurum

Balıkesir veterinerleri Çanakkale yangın bölgesinde can kurtarıyor

Yangın felaketinde hayvanlar unutulmadı! Balıkesir Veteriner ekipleri, Çanakkale'deki yangın bölgesinde can kurtarmaya devam etti.

750
Çanakkale'deki 22 Ağustos'ta başlayan orman yangını sonrası, çevre illerden birçok ekip bölgeye hızla intikal etti. Bu ekipler arasında hayvan dostları da yer aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yangın bölgesindeki canlara yardım etmek üzere yola çıktı. Marmaris yangını ve Kahramanmaraş depremlerinde de görev yapan bu ekip, Çanakkale'de de hayvanları sağlıklarına kavuşturmayı hedefliyor. İki mobil araçla hızla yangın bölgesine intikal eden ekip, yangından etkilenen hayvanlara yönelik kapsamlı bir kurtarma operasyonu yürütüyor. Veteriner hekim Onur Bayrakçı, yakaladıkları ve zarar görmüş hayvanlara acil müdahalede bulunduklarını aktardı.

Veteriner hekimlerden özverili müdahale

Veteriner hekim Onur Bayrakçı, "Belediyemiz tarafından yangın bölgesine canlar için görevlendirildik. Ekipmanlarımızla iki mobil araçla bölgeye intikal ettik. Yangından etkilenen canlılara müdahalelerde bulunduk. Denk geldiğimiz ya da yakaladığımız hayvanlara yardım ettik. Müdahale sonrasında, barınağa gönderilmesi gerekenleri ayırt ettik. Doğada yaşayabilecek hayvanları ise uygun yerlere bıraktık. Diğer şehirlerden gelen ekiplerle koordinasyon içinde çalıştık. Kedi, köpek ve büyükbaş hayvanlara müdahale ettik. Göreve burada bir süre daha devam edeceğiz. Umarım daha fazla cana yardım edebiliriz" şeklinde açıklamalarda bulundu.
(Damla Yeltekin)
Paylaş